Welkom op lauranoella.be

Hoi, het is Laura van De Dotties. En voor al de personen die me al langer volgen en ook nieuwe gezichtjes: Welkom op mijn nieuwe blog lauranoella.be! Ik ben er al een tijdje stiekem mee bezig maar vandaag gaat mijn eigen blog eindelijk online. Als het goed is zijn al mijn bloglovin-volgertjes al automatisch overgezet naar het volgen van Laura Noëlla in plaats van De Dotties. Dus krijgen jullie vanaf nu automatisch de berichtjes te zien van deze blog. In de rest van het artikel vertel ik jullie iets meer over waarom ik ben veranderd van blogdomein en ook van naam.

Mijn voornaamste reden om van domein te veranderen was omdat ik op mijn vorige blog werkte met de gratis versie van blogger. Ik ben trouwens nog steeds fan van die versie. Het is super overzichtelijk en geweldig als je een beginner bent in het blogwereldje. Maar een nadeel is dat je achter je blognaam steeds de: blogspot.com krijgt. Nogmaals, super voor een beginnende blogger die niet weet of bloggen wel iets voor hem/haar is. Maar ik weet inmiddels dat ik bloggen ge-wel-dig vind en ik snakte naar mijn eigen domeinnaam.

Zoals ik zei ben ik hier best al lang mee bezig. Ik dacht er al zo een vier maand over na om over te stappen naar een eigen domein voordat ik werkelijk de stap heb gezet er eentje te kopen. Dit komt omdat ik vond dat ik dit niet zomaar van de ene dag op de andere kon doen en ik moest het ook een beetje ‘verdienen’. En omdat ik de laatste tijd steeds meer volgers krijg en ik ook mijn eerste loon heb gekregen (ik ben een tijdje geleden begonnen met werken), had ik het dus eindelijk van mezelf ‘verdiend’. Ook heb ik die vier maanden de tijd genomen om wat onderzoekswerk te doen over wat voor nieuwe blog ik wou. Bij welke host nam ik best een domein? Nam ik enkel een domeinnaam of ook een hostingspakket? Met welk thema wil ik werken? En last but not least, wil ik mijn (oude) blognaam houden? Allemaal vragen waar je toch over moet nadenken voordat je begint met een nieuwe blog en waar je natuurlijk een antwoord op moet vinden.

Het antwoord op de laatste vraag bleek dus een nee te zijn. Nee, ik wou niet mijn oude naam houden. Niet omdat ik niet meer van mijn oude naam hield of omdat het niet meer bij mij paste. De Dotties was namelijk vooral gebaseerd op mijn haar, omdat ik altijd een dotje droeg. En dit doe ik nog steeds. Maar ik vond het ook gewoon tijd voor vernieuwing. Dus na wat brainstorming kwam ik op Laura Noëlla. Ik blog namelijk over veel verschillende onderwerpen en ik vind de naam lekker open. Zo voel ik me niet aan een bepaald onderwerp gebonden. Ook heeft deze naam een persoonlijke betekenis. Noëlla komt namelijk van Noël, wat de achternaam was van mijn oma (en ja, het betekent ook kerstmis in het Frans). Ik was dol op mijn oma en wat het uiterlijk betreft lijk ik best veel op haar. Zij was bijvoorbeeld de enige persoon in mijn familie met blond haar, dus hoef ik niet ver te zoeken van wie ik mijn blonde lokken heb. Dus heb ik gekozen voor een open en persoonlijke blognaam die volgens mij ook vlotjes klinkt.

Na deze hele uitleg nogmaals heel welkom op Lauranoella.be! In de volgende dagen kan je soms nog wel eens veranderingen opmerken omdat ik nog wat ben aan het sleutelen met alles, maar dat komt helemaal goed. Voor nu: veel leesplezier en er zijn heel wat leuke artikeltjes op komst!

 

Liefs Laura

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 11 december 2016 / 17:57

  Een frisse nieuwe start voor je blog. Wel interessant om te weten hoe je op je naam bent gekomen van je blog. Prachtige naam is het. 🙂

  • admin
   Auteur
   13 december 2016 / 20:30

   Dankjewel!

 2. 11 december 2016 / 20:06

  Leuk! En mooie blog naam is het geworden! 🙂

 3. 12 december 2016 / 17:52

  Mooie naam! Veel nieuw blog plezier!

 4. 12 december 2016 / 20:09

  Wat leuk ..ik zag het niet aan komen maar logisch je was er stiekem mee bezig. 😉 Ik kan wel begrijpen dat je op een gegeven moment een andere naam wilt hebben. Wij zijn constand aan het veranderen dan ook logisch onze blog ook. Erg schattig dat je ook wacht tot je vind dat nu je het verdient!

 5. 4 januari 2017 / 21:15

  Aah ik had je nieuwe blog nog helemaal niet gezien! Super mooi! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *