Recept – Pasta Zucca

Pasta Zucca recept

Een lekkere pasta met romige butternut saus en krokante pancetta om deze herfst mee door te komen.

Ingrediënten (voor 3 personen):

400 gram butternut in stukjes
200 gram tomaatjes
60 gram pancetta
1 bol knoflook
150 ml kookroom
1 el Provençaalse kruiden
olijfolie
zout, peper, tijm, Parmigiano Reggiano naar smaak

pasta zucca

Bereiding:

Snijd de schil van de butternut en snijd de butternut en de tomaatjes in stukjes.

Leg de pompoen en tomaatjes op een met bakpapier beklede ovenrooster en meng de groenten met de olijfolie, kruiden, peper en zout.

Drapeer de pancetta aan de zijkant van de ovenrooster. Snijd de bovenkant va de knoflook af en leg de rest van de bol ook op de ovenrooster.

Rooster de groenten 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180graden.
Haal na ongeveer 10 minuten de pancetta uit de oven.
Kook ondertussen de pasta al dente.

Knijp de teentjes knoflook uit de bol en pureer (of mix met een mixer) dit samen met de pompoen, tomaat en kookroom tot een gladde saus.

Voeg de pasta bij de saus. Serveer deze met pancetta, Parmigiano Reggiano, olijfolie en wat tijm.

Smakelijk!

Liefs,
Laura

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *