RECEPT: lekker en simpel stoofpotje

lekker en simpel stoofpotje

Vandaag op het menu: een lekker en echt heel simpel stoofpotje. Laatst maakte ik dit receptje met restjes die we nog in de koelkast hadden liggen. Mijn vriend vond dit zo lekker dat hij dit nu elke week wel eens opnieuw wil eten. Daarom dacht ik dat dit wel een receptje was dat ik kon delen. Als je zoekt naar een smakelijk en makkelijk gerechtje zet je dit in no-time op tafel. En niet onbelangrijk, ook heel budgetproof!

lekker en simpel stoofpotje

Wat heb je nodig:

voor 4 personen

♦1kg aardappelen
♦ 400g spekblokjes
♦ 1 ui
♦ 1 bosje lente-ui
♦ courgette
♦ 4 eieren
♦ boter
♦olijfolie
♦ zout & peper

Hoe maak je het:

1. schil de aardappelen in gelijkje stukken. Snipper de ui fijn en snij de lente-ui en courgette in stukjes.

2. Kook de aardappelen in gezouten water.

3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en spekblokjes in de pan. Als de spekblokjes half doorbakken zijn voeg je er de courgetteblokjes aan toe. Eenmaal dit alles mooi gebakken is verdeel je dit alvast over 4 borden.

4. Verhit in dezelfde pan opnieuw wat olijfolie en voeg er de gekookte aardappelblokjes aan toe en roerbak dit even.  Strooi er daarna de lente-ui over en roerbak nog even verder. Dit kun je dan opnieuw verdelen boven de 4 borden.

5. Verhit boter in een pan en bak 4 spiegeleieren. Kruid deze met peper en zout. Leg daarna een spiegeleitje bovenaan op elk bord.

Smakelijk!

Liefs,
Laura

Volg:
Delen:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *