Recept: Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep met kokosmelk

Toen ik onlangs dit receptje tegenkwam was in meteen enthousiast. Ik vond het eerst wel wat spannend hoe de kokosmelk zou smaken in soep. Kokosmelk geeft aan alles een lekkere zoetere smaak, waar je wel fan van moet zijn. Ik zou ook nooit van mezelf kokosmelk hebben toegevoegd in soep, gewoon omdat ik niet de link zou hebben gelegd om dit te gebruiken. Maar door dit recept probeerde ik het en dit was zo lekker! Ook mijn vriend gaf me complimentjes hierover. En het beste is dat je helemaal niet zoveel nodig hebt om deze soep te maken!

Pompoensoep met kokosmelk

♥ Wat heb je nodig (voor 2 personen):

  • 700 gram pompoen in stukjes gesneden
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillon blokje
  • 150ml water
  • peper
  • zout

♥ Hoe maak je het:

Zet een kookpot op een niet te hard vuurtje en doe er de pompoen en het kokoswater bij. Doe er 150 ml water is en vergeet er ook niet het groentebouillon blokje aan toe te voegen.  Kruid met zout en peper naar eigen smaak. Laat de soep koken tot de groenten zacht zijn. Mix hierna de soep zodat er geen stukjes meer inzitten.

Smakelijk!

Liefs, Laura

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 29 november 2018 / 11:50

    Toevallig, ik heb pas nog ergens pompoensoep met kokosmelk gegeten en vond het ontzettend lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *