Recept: 3x een lekker en fris amuseglaasje

3x een lekker en fris amuseglaasje

Ik hou van hapjes, there I said it. Nog meer dan dat ik uitkijk naar het voorgerecht, hoofdgerecht en het dessert. Hapjes is voor mij echt een eerste indruk en persoonlijk vind ik dat we daar soms iets te snel over gaan. Natuurlijk zijn chipjes, kaasblokjes of nootjes lekker. Maar, let’s be honest, het is ook wel gewoon makkelijk. Zakje open, in een kommetje gieten en klaar.

Maar een lekker hapje waar een beetje moeite is ingestoken kan echt, wat eten betreft, je feestje meteen opvrolijken. En je hebt eigenlijk zoveel keus uit lekkere hapjes, die zo snel en makkelijk zijn en daarvoor ook helemaal niet duur hoeven zijn. Daarom toon ik jullie vandaag een van mijn allereerste go-to hapjes die gegarandeerd succesvol zullen zijn op jouw feestje.

3x een lekker en fris amuseglaasje

Amuseglaasjes vind ik persoonlijk altijd wel een leuk hapje. Het lijkt op het eerste zicht wel altijd een beetje fancy, duur en ingewikkeld. Maar geloof mij, dat zijn deze hapjes écht niet. En hoewel ik ook kan genieten van een lekker warm hapje, is dit net iets heel luchtigs en fris. Perfect voor de lente en de zomer.

3x een lekker en fris amuseglaasje

Amuseglaasje 1: Tonijn-Abrikoos

voor ongeveer 6 glaasjes

Dit heb je nodig:

♦ een blikje abrikozen                                                 ♦ peper en zout

♦ een blikje tonijn in eigen nat                                  ♦ italiaanse kruiden

♦ 1 eetl mayonaise of dressing                                  ♦ groen als afwerking (sla, bieslook, basilicum,..)

Zo maak je het:

1. Snij de abrikoos in blokjes en leg die op de bodem van de amuseglaasjes.

2. Laat de tonijn uitlekken en meng de tonijn met de mayonaise of dressing. Voeg daarna aan de tonijn de peper, zout en Italiaanse kruiden toe. Verdeel daarna over de glaasje, bovenop de abrikoos.

3.Werk daarna af met wat groen bovenop. Dit kan sla, bieslook, basilicum of dergelijke zijn dat je er bovenop fijn snippert. Daarna is je glaasje af!

3x een lekker en fris amuseglaasje

Amuseglaasje 2: Dipsausje met groentjes

Voor ongeveer 6 glaasjes

Dit heb je nodig:

♦ ongeveer 4 wortelen (hangt af van grootte)                ♦ peper en zout

♦ 6 rode kerstomaatjes                                                        ♦ 4 eetl griekse yoghurt

♦ 6 gele kerstomaatjes                                                         ♦ enkele druppels citroensap

♦ 12 tandenstokers                                                               ♦ 1/3 plantje bieslook

♦ 2 eetl mayonaise

Zo maak je het:

1. Schil de wortelen en snijd doormidden in twee. Snijd daarna elk stukje in de lengte doormidden en doe dit met alle stukjes nogmaals eens. Dit zijn normaal fijne stukjes om in je glaasje te steken en om straks te dippen in je saus.

2. Snij alle kerstomaatjes doormidden en zet 2 stukjes van dezelfde kleur op een tandenstoker.

3. Nu is het tijd om de dipsaus te maken. In een kom schep je 4 eetlepels griekse yoghurt en 2 eetlepels mayonaise. Dit kruid je goed met peper en zout. Meng hier een 1/3 van een plantje bieslook onder dat je goed fijn snippert. Voeg ook enkele druppels citroensap toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Op de bodem van alle glaasjes schep je eerst wat van de dipsaus tot die op is. In elk glaasje steek je 3 stukjes wortels, een tandenstoker met rode kerstomaat en een tandenstoker met gele kerstomaat. Hierna is je glaasje af.

3x een lekker en fris amuseglaasje

Amuseglaasje 3: Zalm met Appel

Voor ongeveer 6 glaasjes

Dit heb je nodig:

♦ 3 tot 4 plakjes gerookte zalm                        ♦dressing

♦ 1 appel                                                            ♦groen als afwerking (sla, bieslook, basilicum,…)

Zo maak je het:

1. Schil de appel en snijd in stukjes. Verwijder het binnenste en snijd de rest in kleine blokjes. Meng de blokjes met je dressing. Ik gebruik hiervoor bieslookvinaigrette. Dit zorgt voor een fijn smaakje en zorgt er ook voor dat je stukjes appel niet zo snel bruin worden. Verdeel nu de stukjes appel over de glaasjes.

2. Snipper de plakjes zalm ook in kleine stukjes en verdeel deze nu ook over de glaasjes op de stukjes appel.

3. Werk af met wat groens dat fijngesnipperd is. Ik snipper er hier wat bieslook over. Nu is je glaasje klaar.

Smakelijk!

Serveer jij ook graag zelfgemaakte hapjes?

Liefs, Laura

Volg:
Delen:

8 Reacties

  1. 6 mei 2018 / 13:32

    Wat een heerlijke combinaties! Ik ben ook dol op hapjes. Eigenlijk zou ik het liefst in een restaurant 2 voorgerechten en een toetje willen. vaak zijn die lekkerder en niet te zwaar.
    Je geeft mij direct ook goede ideeën voor vandaag. Ik had nog geen idee wat ik wilde eten!

  2. 6 mei 2018 / 14:27

    Wat heb je een leuke blog Laura en wat een heerlijke recepten! 🙂
    De tonijn abrikoos lijkt me erg lekker, een bijzondere combinatie. Dank voor het delen! 🙂

    Liefs
    x

  3. 7 mei 2018 / 20:23

    wat een leuke receptjes, ziet er heerlijk uit!

  4. 8 mei 2018 / 14:37

    Dat dipsausje met groentjes lijkt me zo lekker!

  5. 8 mei 2018 / 16:37

    Hmm, wat een leuke en verassende combinaties! Ik ga ze onthouden. Ook super fancy (en makkelijk inderdaad) in zo’n glas 🙂

  6. 14 mei 2018 / 20:29

    Zalm met appel en tonijn abrikoos lijken me een gekke combi, maar ik ga ze zeker eens proberen!
    Als we vrienden te eten krijgen maak ik ook bijna altijd een amuse. Het is zo een leuk, feestelijk begin van een dinertje en het komt meteen fancy/chique over inderdaad! Naast een amuse vind ik het ook altijd leuk om een aperitiefje in te schenken bij binnenkomst. Bijvoorbeeld simpel een kersenlikeurtje, met wat prosecco en een framboosje erin. Super simpel, wel heel leuk.

  7. 15 mei 2018 / 17:56

    Mmm klinkt echt lekker…
    Ga ik ook eens proberen maken..

  8. 3 juni 2018 / 08:13

    Oeh, dit ziet er heerlijk uit! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *