RECEPT: Pasta met scampi in tomatenroomsaus

Pasta met scampi in tomatenroomsaus

Vandaag op het menu: pasta met scampi in tomatenroomsaus. Mijn vriend houd niet zo van schelp-en schaaldieren behalve mosselen en scampi’s. Mosselen lust ik zelf ook niet maar af en toe wat scampi’s kunnen wel eens smaken. Omdat ik zelf niet zo houd van scampi diabolique (ik houd niet van pikant) probeerde ik voor de saus een wat romerige-smaak uit.

Wat heb je nodig:

voor 4 personen

♦ 350g pasta tagliatelle
♦ 1 teentje look
♦ 1 rode ui
♦ 28 scampi’s
♦ 200g spekjes
♦ 1 courgette
♦ bieslook (afwerking)
♦ 200g boursin
♦ 100g mascarpone
♦ 70g tomatenpuree
♦ 3dl lichte room
♦ paprikapoeder
♦ peper
♦ zout
♦ olijfolie

Hoe maak je het:

Kook de tagliatelle al dente in gezouten water.

Snij de look, courgette en ui fijn. Bak dan de look, ui, courgette en scampi’s in wat olijfolie in een pan. Als je ziet dat de scampi’s wat kleur beginnen krijgen mag je ook de spekjes aan de pan toevoegen en deze mee bakken.

Doe hierna de boursin en mascarpone bij in de pan en laat deze al roerbakkend smelten, doe er dan de room en tomatenpuree bij. Voeg indien nodig wat water bij als je vind dat de saus te dik is.

Kruid met peper, zout en wat paprikapoeder en meng de pasta onder de saus.

Werk af met wat bieslook bovenop.

Smakelijk!

Liefs,
Laura

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 5 mei 2020 / 12:03

  Yum! Dit ziet er lekker uit zeg! Ik ga het op mijn moet-ik-nog-een-keer-koken-lijstje zetten!

 2. 24 mei 2020 / 15:17

  Deze ziet der echt heerlijk uit.
  Ga ik zeker ook eens proberen, ik zelf lust ook geen mosselen.

 3. 5 juni 2020 / 17:49

  Amai, dat ziet er lekker uit! Wanneer mag ik komen eten? Haha! Het is lang geleden dat ik pasta met scampis heb gegeten. Leuk idee om binnenkort nog eens te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *