Tips voor de leukste (en goedkoopste) kerstcadeautjes

 Cadeautjes en Kerstmis gaan hand in hand samen. Maar cadeautjes kunnen elk jaar voor heel wat stress zorgen. Je hebt soms helemaal geen idee wat je voor een bepaalde persoon moet kopen en op het einde ben je ook vaak een heleboel geld kwijt. Na enkele jaren van cadeautjes te kopen voor heel wat personen ken ik enkele trucjes waardoor ik best wat geld kan besparen maar de mensen toch nog aangenaam kan verrassen. Het moet niet altijd duur te zijn om het leuk te maken.

Plannen is het halve werk…

Maak alvast een lijstje met iedereen waarvoor je een kerstcadeautje wilt kopen. Zo ben je er zeker van dat je niet iemand vergeet en snel last-minute een cadeautje moet kopen. Op die manier kun je ook alvast bij verschillende personen beginnen met brainstormen over leuke ideetjes.

Luister

Weet je op voorhand dat bij bepaalde personen het steeds wat moeilijker is om een gepast cadeautje te vinden? Begin dan op tijd met te luisteren naar wat hij of zij leuk vind of nodig heeft. Misschien is de persoon wel een zoetebek en kun je beginnen kijken naar wat hij/zij graag van koekjes eet en dan al zijn favoriete snoepgoed kopen? Misschien is je grootmoeder haar portemonnee met al haar kleingeld wel helemaal versleten en kun je haar een groot plezier doen met een nieuwe te kopen?

Solden zijn a girl’s best friend

Kun je goed op voorhand plannen dan kun je zelfs tijdens de solden beginnen met cadeautjes te kopen. Hier is niets mis mee natuurlijk. Als je het pakje afgeeft staat er helemaal niet op dat je het in solden gekocht hebt. Maar je geldbeugel zal je misschien wel heel dankbaar zijn. Koop natuurlijk geen producten dat snel over datum gaan want in dat geval kun je je cadeautje niet meer afgeven. Maar een mooie armband is even leuk in juni als een paar maanden later in december.

Zelf een cadeaumand samenstellen

In plaats van een voorverpakte cadeaumand te kopen kan je zelf hele leuke mandjes samen stellen met dingen die je zelf kiest. Dit komt vaak goedkoper uit en je kent de producten die erin zitten ook beter. Je hebt namelijk de kans gehad om ze zelf te bestuderen. Een thema-mandje kan écht heel leuk zijn. Denk maar aan een mandje met allemaal producten voor wat me-time; een gezichtsmaskertje, een nagellak, een scrub,… Andere thema’s zijn bijvoorbeeld ook een kookmandje, een koekjesmand, een knutselmandje, enzovoorts.

Less is more

Een andere variant op een cadeaumandje is verschillende kleine cadeautjes te geven. Wat dacht je van meerdere dingetjes die je apart op een creatieve manier inpakt? Cadeautjes uitpakken is helemaal ‘part of the fun’. Met meerdere verpakte cadeautjes kan dat gevoel even langer blijven duren dan bij maar één cadeau.

Liefs Laura

Volg:

4 Reacties

 1. 13 december 2016 / 20:24

  Leuke tips! Ik heb zelf ook voor meerdere kleine cadeaus gekozen 🙂

 2. 14 december 2016 / 17:05

  Goede tips, ik hou van de uitverkoop :-).

 3. 14 december 2016 / 19:18

  Handige tips vooral het luisteren en het plannen. Ik maak ook altijd een cadeau mandje daar is iedereen toch blij mee.

 4. 15 december 2016 / 10:19

  Ik heb geen idee wat solden is, is dat sale? hihi
  Mijn truc is inderdaad door gewoon heel het jaar door naar mensen te luisteren wat zij willen hebben. Dit werkt altijd en zo geef je vaak dingen die mensen echt graag willen ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *