Mijn uitgebreide verzorgingsroutine

Mijn uitgebreide verzorgingsroutine

Happy Friyay, iedereen! De school/werkweek is weer voorbij en het weekend is aangebroken. Jammer genoeg kreeg ik dinsdagnacht last van buikgriep en liet de dokter me meteen de rest van de week thuis blijven. Helemaal niet leuk dus. Maar vandaag was de eerste dag dat ik me eindelijk een klein beetje beter voelde, dus besloot ik maar meteen mijn lichaam uitgebreid te verzorgen. Zeker als je ziek bent geweest is het fijn om de meeste ‘bacteriën’ zo van je lichaam af te spoelen. Om de zoveel tijd probeer ik dit toch te doen en ik voel me ook altijd zoveel beter achteraf!  In dit artikeltje toon ik hoe mijn uitgebreide verzorgingsroutine eruitziet en welke producten ik hiervoor heb gebruikt deze keer.

Mijn uitgebreide verzorgingsroutine

Het allereerste wat ik doe is een geurkaarsje aansteken omdat dit meteen voor rust en gezelligheid zorgt. Deze geurkaars kocht ik in de Primark in de geur White Tea & Violet.

Daarna smeer ik een lekker ‘Creamy Coconut’ gezichtsmaskertje op van dr. Van Der Hoog. Mijn gezichtsmaskertjes verschillen elke keer wel weer. Ik heb altijd wel enkele maskertjes op voorraad en ik kies naargelang mijn stemming. Soms kan ik meer zin hebben in wat prutswerk dus dan kies ik sneller voor een peel-off masker of als het wat sneller moet gaan is een doekjes-maskertje ook heel makkelijk. Maar omdat ik deze keer echt graag eens wou ontspannen koos ik voor een créme-maskertje. De Creamy Coconut vond ik trouwens erg fijn en mijn gezicht voelde echt zacht aan achteraf.

Nadat mijn masker een 10 tot 15 minuutjes heeft ingetrokken stap ik onder de douche. Omdat een gezichtsmasker afdoen een heel gedoe kan zijn doe ik dit altijd voordat ik ga douchen, zodat ik het dan tijdens het wassen kan afspoelen.

Als ik het maskertje er heb afgespoeld maak ik mijn haar nat en zeep ik het daarna in met de shampoo voor blond haar van Yves Rocher. Terwijl ik de shampoo in mijn haar laat intrekken zeep ik me ook in met de douchegel ‘Sweet Smoothie’ van Balea die ik kocht in Keulen. Het was de eerste keer dat ik deze douchegel gebruikte en ik vond hem echt heerlijk! Vooral voor de zomer is dit een aanrader.

Mijn uitgebreide verzorgingsroutine

Nadat ik de shampoo uit mijn haar heb gespoeld doe ik er een verzorgend maskertje in van Ultra Doux. Dit is een maskertje van avocado-olie en galamboter voor droog haar. Dit laat ik ook enkele minuutjes intrekken. Ondertussen neem ik er de cremeschuim van Bilou bij die heerlijk ruikt naar bosbessen. Omdat het een cremeschuim is gebruik hem ook vaak als scheerschuim om met mijn gillette mijn benen weer zijdeglad te maken.

Mijn uitgebreide verzorgingsroutine

Hierna neem ik er het skinscience reinigingssysteem en cleansing cream van kruidvat bij. Doordat het reinigingsysteem waterproof is kun je hem makkelijk gebruiken onder de douche en dat is ook de manier waarop ik hem het liefste gebruik. Ik hou mijn gezicht even onder de douchestraal en daarna wrijf ik het in met de cleansing cream. Ik vermijd wel mijn ogen en mond. Hierna hou ik ook even het borsteltje van het reinigingssysteem onder de douchestraal en daarna masseer ik de creme hiermee zachtjes in. Als ik dit twee tot drie minuutjes heb gedaan, spoel ik mijn haarmasker en gezicht af onder de douche.

Het reinigingssysteem van kruidvat is tot nu toe echt mijn favoriete manier om mijn gezicht goed te reinigen. Omdat de cleansing creme scrubkorreltjes bevat probeer ik dit wel maar twee maal per week te doen. Maar achteraf voelt mijn gezicht echt helemaal gereinigd en fris aan.

Mijn uitgebreide verzorgingsroutine

Als ik uit de douche stap en droog ben smeer ik mezelf in met de heerlijke bodycrème van Rituals. Dit is de Honey Touch met Indian Rose en Himalaya Honing. Dit zou moeten zorgen voor een ontspannende werking op lichaam en geest. Maar waar het vooral voor zorgt is een heerlijke geur dat je achteraf nog lang zult ruiken.

Mijn uitgebreide verzorgingsroutine

Als ik de handdoek van mijn haar haal, spray ik er de modellerende spray voor krullend haar op van Yves Rocher. Hoewel ik de laatste tijd mijn haar gewoon los laat drogen en dus geen haardroger gebruik heb ik wel altijd een haarspray nodig. Dit omdat ik heel dik haar heb waar ik anders heel moeilijk en pijnlijk doorgeraak. Hiervoor gebruik ik ook mijn detangling brush, dat ervoor zorgt dat ik pijnloos door al mijn knopen door kan kammen.

Mijn uitgebreide verzorgingsroutine

Als allerlaatste smeer ik ook nog de hydraterende zachte gezichtscéme van Nivea op mijn gezicht. Hierdoor voelt mijn gezicht echt aan als een babyhuidje voor de rest van de dag.

 

Wat zijn jouw favoriete producten bij een verzorgingsmomentje?

Liefs, Laura

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 2 april 2017 / 16:18

  Ik ben sinds kort ook dol op de maskers van Dr. van der Hoog! Vooral de kleimaskers vind ik op het moment fijn. Vind het altijd zo grappig als ze opdrogen 🙂

 2. 3 april 2017 / 08:13

  Alles van Rituals 😉 van de douchefoam, scrub tot de bodybutter, heerlijk!

 3. 3 april 2017 / 15:39

  Dat is pas een uitgebreide verzorgingsroutine. Wat zorg je goed voor jezelf zeg! Heb nu ook meteen zin gekregen om een me-time te houen.
  Liefs,
  Elles

 4. 9 april 2017 / 11:07

  Wat gebruik je heerlijke producten! Leuk om te zien en ook onwijs mooie foto’s!

 5. 12 april 2017 / 19:13

  Wat gebruik je fijne producten! Vooral de items van Rituals zijn fijn!

 6. 24 april 2017 / 19:24

  Oeh, ik krijg hier goeie ideeen van! Ik ga lekker een maskertje op doem! Xx

 7. 28 april 2017 / 16:15

  Oeh, leuk om te lezen. Die Nivea gezichtscrème gebruik ik ook graag. Eigenlijk alles van Nivea werkt bij mij altijd goed. En die crèmeschuim van Bilou gebruik ik tegenwoordig ook gewoon als scheerschuim. Zo gemakkelijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *