Amika Treat(ment) me set

Amika treat(ment) me set

Ik hoorde al jaren geleden van de Amika haarproducten, maar jammer genoeg waren ze niet in België verkrijgbaar toen. Ik herinnerde het me daarna pas opnieuw toen ik twee weken geleden in Frankrijk in de Sephora stond aan de kassa. Daar zag ik ze in mini-formaat liggen en kon ik het me niet laten ze alsnog mee te nemen. Sinds dan heb ik deze al enkele keren gebruikt en kan ik mijn ervaringen van deze producten delen.

Amika treat(ment) me set

Ik kocht een setje van drie haar verzorgingsproducten: een shampoo (100ml), een conditioner (60ml) en een primer (29,6 ml).

Amika treat(ment) me set

Amika Haircare bestaat uit een serie haar verzorgingsproducten die je haar niet alleen verzorgen maar ook de gezondheid van je hoofdhuid. Amika gebruikt voor hun haarproducten vooral de beroemde Opliphica bessen, Vitamines en extra gezonden vetzuren. Ook een leuk weetje: de naam amika komt uit het Latijn en betekent ‘vriendin’ of ‘vriend’. Daarmee wil Amika bedoelen dat ze de beste vriend willen zijn voor je haar.

Amika is een merk dat niet test op dieren en bevat ook geen parabenen of kunstmatige kleurstoffen.

Amika treat(ment) me set

Triple RX Shampoo

Deze Amika shampoo is een zachte shampoo dat is bedoeld voor droog en beschadigd haar. Hij zou intensief moeten werken aan de herstelling en revitalisering van het haar.

De shampoo zit in een plastic flesje met een redelijk grote dop. Ook het gat waar de shampoo uitkomt is groot. Dit vind ik soms lastig omdat ik zo vaak net teveel product neem. En met producten zoals deze ben ik graag wat zuiniger. Bij het openmaken van de shampoo komt meteen de heerlijke geur je tegemoet. Wel merk ik bij het verdelen van de shampoo over mijn haar dat er niet heel veel schuim is. Persoonlijk vind ik dit niet heel erg.

Amika treat(ment) me set

Amika Nourising mask

Na de shampoo was het tijd om het nourishing mask erbij te nemen. Deze kan je zowel gebruiken als conditioner (2 à 3 minuten laten intrekken) of als wekelijks masker (5 à 7 minuten). Dit Amika Nourishing mask is een voedend masker. Het bevat natuurlijke moleculen die tot diep in de haarwortel zou doordringen. Hierdoor zouden gespleten haarwortels gedicht worden en de glans, elasticiteit en voeding van het haar verbeterd worden. Een optimale herstelling dus.

Het nourishing mask zit in een leuke spuitflacon met een klein gaatje wat dus makkelijker te doseren is. Opnieuw is de geur weer heerlijk en verdelen over mijn haar gaat makkelijk.

Amika treat(ment) me set

The Wizard Primer

Dit zou een echte multitasker moeten zijn. Deze spray zou je haar verzorgen, beschermen tegen hitte, zorgen dat je haar knoopvrij blijft, je haar glad en zijdezacht maken en zorgen voor glans.

De Primer lijkt wat de verpakking betreft veel op de shampoo maar dan in een sprayflacon. Het sprayen gaat heel makkelijk en er komt net genoeg uit. Ook dit product ruikt weer heel lekker.

Amika treat(ment) me set

Conclusie

Ik ben héél enthousiast over deze producten van Amika. Het was het zeker waard om zolang op te wachten en ik ben absoluut van plan dit nogmaals aan te kopen als ik de kans krijg. Mijn haar voelt heel verzorgd en ook heel zacht. Ook de geur van de producten blijft heel lang hangen. Mijn vriend heeft zo al telkens ik mijn haar met deze producten was mij complimentjes gegeven dat het zo goed ruikt. Mijn krullen vallen precies net iets mooier bij gebruik van deze producten. Je hoort het, ik ben onder de indruk van Amika. Ik kocht deze set voor ongeveer €23. Niet heel goedkoop dus maar het zeker wel waard.

Heb jij al iets geprobeerd van Amika?

Liefs, Laura

Volg:
Delen:

5 Reacties

 1. 21 juni 2017 / 06:37

  Wat een mooie producten! Ik heb dit merk weleens geprobeerd. Superfijn!

  Liefs,
  Dascha

 2. 23 juni 2017 / 07:50

  Nu maak je mij echt nieuwsgierig hiervoor. Zeker omdat het geen parabeen en dierproefvrij is. Vakantie in het buitenland levert ook altijd wat moois op vind je niet. 😉

 3. 23 juni 2017 / 12:39

  Ik kende dit merk nog niet maar het ziet er erg mooi uit qua vormgeving en qua werking!

 4. 28 juni 2017 / 11:22

  Ik kende dit merk nog niet, maar lijkt me enorm fijn! Alleen die verpakking al is prachtig!

 5. 2 juli 2017 / 14:43

  Je maakt me erg nieuwsgierig, wat zien de producten er goed (en lekker vrolijk!) uit! Ik heb nog nooit van dit merk gehoord. The wizard primer lijkt me een ideaal product!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *