Twee daagjes naar Sluis

Jaarlijks gaan we met ons gezin een weekendje weg en dit jaar was het naar Nederland. We brachten een leuk weekendje door in Sluis en Groede. Hoewel het best koud was en ik zondag last kreeg van een vervelende blaasontsteking, is het toch een heel leuk weekend geworden. De foto’s kun je zien in de rest van het artikeltje. 

We vertrekken thuis rond 9u30 in de ochtend met mijn ouders. We zijn al lekker ingestopt want buiten is het best wel koud, brr! De eerste stop is een uurtje verder bij mijn broer thuis, want hij en zijn vriendin gaan ook gezellig mee. Daarna rijden mijn ouders naar onze eerste bestemming: Groede in Nederland.
 

Groede Podium & Strand

Groede Podium is een speel- en infopark achter de kust. Ikzelf vond het een heel mooi park en zou graag nog eens teruggaan in de zomer. In de zomer zal er vast nog meer te beleven zijn en lijkt een fietstocht er heerlijk. Ook nu was het een mooie wandeling om te maken. Ook kom je verschillende dieren in het park tegen die vaak graag even vertroeteld worden. Dat vond ik natuurlijk geweldig. Van het park stapten we ook even door naar het strand waar we lunch aten in het strandhuisje. Nadat we lekker hadden gegeten stapten we terug naar de auto en reden naar Sluis.

Sluis

Kort na de middag kwamen we aan in Sluis. We reden meteen even door naar ons hotel waar we gelukkig meteen konden inchecken in een prachtige kamer. Daarna trokken we natuurlijk de stad in (wat maar 3min wandelen was) om even heerlijk te shoppen. Sluis heeft veel verschillende leuke winkeltjes, maar ik genoot vooral van de winkeltjes die we in België niet hebben zoals Etos. Daar kocht ik dan ook een Shower gel, een oogschaduwbasis van het huismerk en mijn vriend kocht er een David Beckham parfum waar 50% op was.

Om 19u30 hadden we reservatie op restaurant. Maar voor het zover was wou ik nog even genieten van onze prachtige badkamer mét bad en douche. Omdat ik thuis geen bad heb, had ik op voorhand even opgezocht of ons hotel dit wel had en inderdaad. Een uurtje op voorhand gingen ik en mijn vriend naar onze hotelkamer, waar ik kon genieten van een fijn bad met een bruisbal van Holland & Barret. Die had ik al enkele maanden geleden in Mechelen gekocht, maar had pas nu de kans om hem eindelijk te gebruiken.

Na even lekker ontspannen te hebben in bad, maakte ik me opnieuw op en gingen we allemaal op restaurant. We hadden een heel fijne en warme plaats naast de haard. We kozen ieder een menu en ik ging voor de huisgemaakte kaaskroketten en de kipfilet met daarna een lekker dessert. Nadat ons buikje gevuld was keerden we terug naar het hotel om nog gezellig iets te drinken in de bar. Daarna was iedereen best moe dus gingen we lekker slapen.

Van de dag erna heb ik jammer genoeg geen foto’s meer. We begonnen de dag met nog even in Sluis rond te wandelen en een bezoekje te brengen aan de Action. Daarna keerden we terug naar België, waar we daar aan de kust nog even bleven in ons appartement. De jongens gingen daar naar een Whisky-beurs terwijl mijn mama en schoonzus gingen shoppen. Ik bleef jammer genoeg op ons appartement omdat ik die dag erge last had gekregen van een blaasontsteking. Wat dus ook de reden is waarom ik geen foto’s heb van die dag.

 

Volg:

8 Reacties

 1. 18 december 2016 / 09:15

  Ziet er leuk en gezellig uit! Wel balen van je blaasontsteking, hopelijk heb je er inmiddels geen last meer van!

  • Laura Noëlla
   Auteur
   20 december 2016 / 19:52

   Gelukkig gaat het nu al een heel stuk beter, dankje!

 2. 18 december 2016 / 13:58

  Ik ken die plekken helemaal niet, haha! Maar het ziet er heel mooi uit. En wauw, die foto van de duinen is zo mooi!

  • Laura Noëlla
   Auteur
   20 december 2016 / 20:04

   Dankjewel! Het was er ook heel mooi.

 3. 18 december 2016 / 18:28

  Zag er een heerlijke weekendje uit!

 4. 19 december 2016 / 07:52

  Ik heb al vaker van Sluis gehoord maar ben er zelf nog nooit geweest. Ziet er echt heel gezellig uit daar. En ooh, die bruisbal. Zalig om zo even te kunnen relaxen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *