Terug uit Zuid-Frankrijk!

Hoi lieve lezertjes! Zoals te lezen was in mijn vorige artikel was ik de afgelopen twee weken te vinden op vakantie in Zuid-Frankrijk!. Ik heb het heel leuk gehad en ben nu weer helemaal terug. Hoewel er nog een heleboel andere leuke artikeltjes in de wachtrij staan, begin ik met jullie te laten zien wat ik de afgelopen twee weken allemaal heb gedaan. Hier zijn dus enkele foto’s die ik met jullie wou delen!

Ons huisje

Samen met de ouders van mijn vriend, zijn zus, en ik met mijn vriend zelf, huurden we een huisje op een heel mooi vakantiedomein in een dorpje genaamd Homps. Het domein was prachtig onderhouden met overal hele mooie bloemen, zuiderse huisjes en een zwembad. Naast het domein was er ook een leuk centrum waar een rivier doorstroomde met overal leuke cafeetjes en restaurants.

Minerve

Ons eerste uitstapje was naar een dorpje genaamd Minerve. Dit is het oudste dorpje van heel Frankrijk en dus heel bijzonder om te bezoeken. Met de auto er naartoe rijden vond ik ook al heel speciaal. Dit dorpje verschijnt opeens vanuit het niets tussen de rotsen. In het centrumpje zelf kunnen ook bijna geen auto’s rijden. Er is ook een prachtige brug verbonden aan dit dorpje. Ook kun je in de zomer in het dal gaan rondwandelen waar je twee grotten door kunt lopen. Dit kan enkel in de zomer omdat het in de winter onder water staat.

Narbonne

Samen gingen we een dagje uitwaaien aan zee in Narbonne Plage. Een fijn stadje met enkele leuke souvenir winkeltjes. In de middag aten we eerst een overheerlijke pizza. Daarna gingen we even de winkeltjes binnen en kocht ik een nieuwe halsketting en enkelbandje. Als afsluiter deden we een wandeling langs de Middellandse zee.

Een middagje kajak

Mijn vriend en ik hadden even zin in iets avontuurlijks en besloten te gaan kajakken. Die dag haalden we bijna 40 graden dus was het prachtig weer. Ik had al een beetje ervaring met kajakken terwijl mijn vriend dit nog maar eenmaal had gedaan enkele jaren geleden. Het duurde dus een paar minuutjes voor we onze draai vonden maar daarna ging het heel goed. De route was soms echt heel rustgevend maar andere momenten waren er versmallingen vol met rotsen en stroming. Bij eentje vielen we allebei uit onze kajak en gingen kopje onder. Met de stroming was het wel even moelijk om terug in de boot te geraken maar achteraf konden we hier goed om lachen. Dit was een hele leuke namiddag geweest!

Carcassonne

Ons voorlaatste uitstapje was het beroemde kasteel Carcassonne. Hier had ik heel hard naar uitgekeken en vond ik geweldig om eens te zien. Het was echt genieten om door de kleine straatjes te wandelen en te denken hoe het leven er vroeger uitzag. Jammer genoeg is er veel gecommercialiseerd. Zo vind je veel, hoewel ook leuke, maar vooral dure winkels en kun je veel van het kasteel enkel bezoeken als je betaald. Ook de parking om de auto te parkeren was betalend en niet goedkoop.

La Grasse 

La Grasse was ons laatste uitstapje. Dit is een dorpje die bekend staat om zijn abdij waarvan je het oude en nieuwe gedeelte kan bezoeken. Wij besloten het oude gedeelte te bezoeken. Persoonlijk vond ik dit niet echt heel speciaal. De kamers waren ver leeggehaald en hoewel er een hele uitleg bijstaat wat er in elke kamer gebeurd, kon ik het mij toch maar moeilijk inbeelden. Het dorpje op zich vond ik wel heel leuk om te zien. Vooral de twee bruggen en het riviertje die eronder stroomt waren heel mooi.

14 juli

We hadden geluk, want onze voorlaatste dag was ook de nationale feestdag van Frankrijk en dit werd in ons dorpje rijkelijk gevierd. Eerst waren er spelletjes voorzien aan de rivier, maar omdat we op uitstap waren naar La Grasse konden we hier niet aan meedoen. Daarna was het Kermis waar mijn vriend een knuffeltje voor mij ving met de grijpmachine – hoe lief en ouderwets is dat wel niet 😉 – en als afsluiter was er ook nog een prachtig vuurwerk.

De volgende dag maakten we rustig onze valies en begonnen we het huisje op te ruimen. Ik en mijn vriend zijn, om de vakantie fijn af te sluiten, ook nog op restaurant geweest. Ook hebben we nog een piepklein wandelingetje gemaakt in het dorpje bij wijze van afscheid.

Dit was een kleine blik in mijn vakantie! Omdat ik maar een halfuurtje wifi per dag had kon ik ondertussen geen artikeltjes online zetten, wat betekent dat ik er dus nu een heleboel op voorraad heb! Voor de volgende artikeltjes kunnen jullie dus al een MEGA shoplog verwachten, boeken die ik heb gelezen op vakantie, een palette review, een DIY, een WINACTIE en nog zoveel meer! Hou mijn blog dus zeker in het oog de komende tijd 😉 !

Volg:

11 Reacties

 1. 18 juli 2016 / 15:05

  Wat een mooie foto's heb je daar gemaakt! Ik ben ook net terug uit Frankrijk, ik ging naar het Noorden (net boven Parijs).

 2. 18 juli 2016 / 20:38

  Oh, wat een leuke foto's! Ziet er echt een fijne vakantie uit!

 3. 19 juli 2016 / 19:55

  Wat een prachtige foto's! Wat zal jij hebben genoeten. Mijn vakantie begint volgende week en als ik naar deze foto's kijk wordt ik alleen maar ongeduldiger om weg te gaan haha

 4. 21 juli 2016 / 18:41

  ooh wat mooi! Vooral die eerste foto, ben ik helemaal verliefd op! 🙂

 5. 23 augustus 2016 / 09:11

  Super leuk om dit te lezen. Heel herkenbare foto's ook 😉 Canal du Midi, Minerve en Carcassonne heb ik onlangs dus ook allemaal bezocht. Zo gezellig daar in Frankrijk, eh?! 🙂

  • 23 augustus 2016 / 14:30

   Héél gezellig. Er zijn echt een paar prachtige plekjes om te ontdekken! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *