Boeken die ik meenam op vakantie

Hoewel ik de rest van het jaar maar weinig tijd maak om boeken te lezen is dit op vakantie helemaal niet het geval. Als ik lekker aan het zwembad lig te zonnen kan ik met gemak een boek op een namiddag uitlezen. Ik neem dan ook heel wat boeken mee als ik op vakantie ga. Omdat ik net twee weken op vakantie naar Frankrijk ben geweest heb ik dan ook heel wat boeken in mijn rugzak gestoken. Benieuwd geworden? In de rest van dit artikel beschrijf ik de 8 boeken die ik op vakantie gelezen heb.

Het geheim van mijn man – Liane Moriarty

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat. En stel je dan nog eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is. Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maat die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf.

The fault in our stars – John Green 

ondanks de krimpende tumor dat haar een paar jaar heeft gekocht, is Hazel nooit iets anders geweest dan terminaal. Haar laatste hoofdstuk is begonnen door de diagnose. Maar wanneer een prachtige plot-twist, met de naam Augustus Waters, plotseling verschijnt bij de kanker ondersteuningsgroep staat Hazel’s verhaal op het punt om helemaal herschreven te worden.

Verrukelijk – Cecily Von Ziegesar

Jenny Humphrey en haar kamergenoten op Waverly Academy sluiten zich aan bij een nieuwe club: vrouwen van Waverly. Opeens gaan de meiden heel hecht met elkaar om en delen ze hun grootste geheimen. Maar ondanks deze nieuwe vriendschappen zijn er toch dingen die de meisjes niet aan elkaar vertellen – Zoals wie met wie uitgaat… en wie wie bedriegt…

Geliefd – Cecily Von Ziegesar (vervolg)

Jenny Humphrey heeft al heel wat feestjes meegemaakt op het Waverly Academy, maar er was niet een zo hot als de laatste fuif, toen de rode schuur in vlammen opging! Wie is eigenlijk de hoofdschuldige? De spanning stijgt en al snel is iedereen verdacht. Jenny maakt zich zorgen om haar nieuwe scharrel Julian, wiens zilveren aansteker op de plaats delict werd gevonden. Callie en Easy wordt het ook steeds heet onder de voeten, zij waren in de schuur toen de brand ontstond. Tinsley speelt met vuur en verzint een listige manier om uit de problemen te blijven: door Jenny te beschuldigen. Natuurlijk.

Negentig Dagen Genevieve – Lucinda Carrington

Hij is een arrogante en geslaagde zakenman die alles krijgt wat hij wil. Wat hij nu wil is dat Genevieve aan zijn duistere verlangens toegeeft… negentig dagen lang.

De man die naar Auschwitz wilde – Denis Avey 

Denis Avey, een jonge Britse soldaat, vecht in de Tweede Wereldoorlog in Noord-Afrika. Hij wordt krijgsgevange genomen en in de zomer van 1944 komt hij in een werkkamp in Duitslang terecht. Hij werkt zij aan zij met gevangen uit het nabijgelegen Buna-Monowitz, het concentratiekamp dat bekendstaat als Auschwitz III. Avey is geschokt door hun verhalen en elke dag ziet hij dat er mensen niet meer terugkeren. Hij voelt het als zijn plicht met eigen ogen te zien wat er in het kamp gebeurt. Avey vat het gewaagde plan op om van plaats te wisselen met een Joodse gevangene uit Nederland. Hij trekt diens smerige gestreepte kampkleding aan en loopt tussen de andere gevangenen Auschwitz III binnen. Hij weet niet wat hem te wachten staat en of ze elkaar ooit weer zullen terug zien.

Ik was pas dertien – Lea Saskia Laasner 

Lea Saskia Laasner heeft een gelukkige jeugd, tot haar ouders op een dag hun huis verkopen en het geld, bijna een miljoen euro, overmaken op een bankrekening van de sekte van goeroe Benno. Die heeft vanaf dat moment hun familie in zijn macht. De goeroe blijkt seks te zien als dé manier om de persoonlijkheid te ontwikkelen. Al snel laat hij zijn oog op de dertienjarige Lea vallen… Jarenlang leven Lea en haar familie in de sekte. Lea is inmiddels de persoonlijke seksslavin van de goeroe geworden. Protesteren heeft geen zin van wie dat durft wordt door de hele groep afgestraft. Op haar 21ste maakt Lea de moedige keuze om haar familie achter zich te laten en de sprong naar vrijheid te wagen.

De littekens van mijn leven – Katie Piper

Katie Piper is een mooie jonge vrouw van vierentwintig die alles heeft wat ze maar wil: een prachtige carrière als model en presentatrice, fijne vrienden en een liefhebbende familie. Tot ze op een dag Daniel Lynch ontmoet en een relatie met hem aangaat. In de eerste instantie lijkt hij de perfecte man tot ze twee weken later met hem meegaat naar een hotel. Acht uur lang wordt ze door Daniel verkracht, geslagen en met de dood bedreigd. Uit angst besluit ze Daniel niet aan te geven bij de politie, iets wat later een fatale beslissing blijkt te zijn. Een paar dagen later komt een op klaarlichte dag een man naar Katie toe. Hij heeft een beker in zijn handen en enkele seconden later voelt ze hoe haar gezicht en het leven zoals ze het kende langzaam word weggebrand door zwavelzuur…

Als er interesse is naar een uitgebreide review van een bepaald boek mag dit zeker gemeld worden bij de reacties! Lees jij veel boeken op vakantie? 

Volg:

5 Reacties

 1. 22 juli 2016 / 06:05

  Zo, jij hebt veel boeken gelezen op vakantie, heerlijk! Ik ben wel benieuwd naar 'Het geheim van mijn man'.

 2. 22 juli 2016 / 09:39

  Wauw wat heb je veel boeken gelezen op vakantie! Ik heb nu 3 boeken die ik mee ga nemen, maar ik heb al jaren niet meer de tijd genomen om een boek te gaan lezen.

 3. 25 juli 2016 / 12:58

  Zoveel boeken heb je gelezen op vakantie, heerlijk gewoon weg! Ik hou er echt van om boeken te lezen en vooral het geheim van mijn man wil ik nu dolgraag lezen!

 4. 27 juli 2016 / 07:32

  Zo, dat zijn veel boeken! Ik ben niet zo'n boekenwurm, helaas. De film van the Fault in our stars heb ik wel gezien, prachtig verhaal!
  Liefs,
  Elles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *