2013: a year full of lessons

Het is bijna zover, een nieuw jaar. Maar voordat ik met 2014 start, neem ik nog eens een kijkje in het voorbije jaar dat vol zat met ups en downs, hoofdstukken afsluiten, nieuwe beginnen en nog zoveel meer.

Een van de belangrijkste veranderingen in mijn leven dit jaar was toch de stap van Middelbaar naar de Hoge School. Op de middelbare school volgde ik namelijk Verkoop wat BSO is, een van de lagere richtingen. Hier maken ze je eigenlijk meer klaar om na het middelbaar te gaan werken. Maar ik had helemaal nog geen zin om te gaan werken en wou verder studeren. Dit was een hele knoop die ik uiteindelijk heb weten door te hakken en waar ik nu heel blij om ben.

Afgestudeerd aan het middelbaarOok ben ik erg dankbaar voor de mensen die ik heb leren kennen aan mijn hoge school. Ik ben altijd al een persoon geweest dat graag naar school ging, maar op de hoge school heb ik echt mijn plekje gevonden tussen vriendinnen, vooral met Julie en Mariel (heb je misschien al voorbij zien komen in mijn Diary’s). Ik heb al enorm leuke momenten met hun meegemaakt en hoop dat er nog veel zullen komen!

Met Mariel en Julie op de kerstmarkt in BrusselIn 2013 nam mijn broertje de controle over zijn leven weer terug. Veel meer wil ik hier niet over kwijt, maar het is toch iets waar ik ontzettend dankbaar voor ben en daarom hier toch wou vernoemen.

Broer met dwergkonijntje Marley

Dit jaar ben ik meer van mezelf gaan houden. Ik weet niet precies wanneer de switch er is gekomen maar opeens ben ik gaan beseffen hoe belangrijk het is jezelf te leren zijn. Ik heb geaccepteerd dat ik opeens heel gek kan doen, dat ik heel hard luidop lach, dat ik een maatje meer heb en me hier niet voor hoef te schamen, dat ik totaal geen gevoel voor oriëntatie heb en snel verloren loop, dat ik graag zeg wat ik denk maar op een mooie manier, dat ik heel slordig kan zijn,.. Het leven is te kort om iemand anders te zijn dan jezelf.

Ruim gezien was 2013 voor mij een jaar van verandering. Ik heb een groot hoofdstuk afgesloten en een nieuw begonnen, ik ben klaar voor 2014.

Hoe gaan jullie nieuwjaar vieren?
Zelf ga ik bij Julie (zie foto kerstmarkt Brussel) slapen en maken we er gewoon een gezellige avond van. Niet uitgaan, geen make-up, geen glitters en hoge hakken, helemaal niets. Gewoon filmpje zien, wat lekkers erbij nemen en comfy-kledij aan. Ik kan me geen betere avond voorstellen

Ik wens jullie een spetterend nieuw jaar toe, dat al jullie dromen mogen uitkomen, je jezelf kan zijn en je gelukkig bent.Quote: And suddenly you know; it’s time to start something new and trust the magic of beginnings.

Volg:

19 Reacties

 1. 31 december 2013 / 07:54

  Wat een mooi artikel! Geniet van je jaarwisseling en een gelukkig 2014 gewenst!

 2. 31 december 2013 / 14:58

  Mooi artikel meid!
  & alvast een schitterend 2014 toegewenst!

 3. 31 december 2013 / 16:53

  Erg mooi geschreven! Een fijn & liefdevol 2014 voor jou 🙂
  Liefs

 4. 31 december 2013 / 19:35

  Leuk artikel vooral dat oriënteren en zeggen wat je denkt zijn voor mij heel herkenbaar 🙂

 5. 1 januari 2014 / 09:07

  Gelukkig nieuwjaar! Mooi dat je meer van jezelf bent gaan houden! Lekker van het leven genieten 🙂
  Maak er wat moois van!

 6. 1 januari 2014 / 12:45

  heel leuk om te zien en om te lezen :D! echt erg goed van je dat je nu meer van jezelf houd! x

 7. 1 januari 2014 / 17:50

  Oeh lala, klinkt alsof jij een érg fijne jaarovergang hebt gehad. Cosy!

 8. 1 januari 2014 / 18:21

  Aaah wat een leuk overzicht. En je broertje, fijn dat hij de controle weer terug heeft! En ik ben zo blij om te horen dat je jezelf bent gaan accepteren. Je bent zo'n mooie en leuke meid en je blog is echt te gek!

 9. 2 januari 2014 / 11:58

  Wat mooi om te lezen dat je meer van jezelf bent gaan houden, dat is iets wat echt super belangrijk is <3

 10. 6 januari 2014 / 23:38

  Super dat 2013 voor jou een jaar was van positieve veranderingen! Ik hoop dat er in 2014 nog veel positiviteit op jou mag afkomen! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *