Nu het opnieuw kouder wordt heb ik opnieuw ontzettend zin in lekkere ovenschotels. Onlangs kwam ik dit receptje tegen. Deze ovenschotel is heel simpel om te maken en kan je ook een dagje op voorhand klaarmaken. Ikzelf heb dit receptje al meermaals gemaakt als ik patatjes of groentjes over heb van de dag ervoor.
Recept voor 2 à 3 personen:
Tijd 25 min + 25min in de oven
Moeilijkheid: •○○○○
Ingrediënten:
♥ 500 gr aardappeltjes
♥ 300 gr gehakt
♥ 150 gr wortels
♥ 1 ui
♥ 3 tomaten
♥ 250 ml tomatensaus
♥ 1 rundsbouillonblokje
♥ 100 ml water
♥ 2tl tijm
♥ 2 tl oregano
♥ geraspte kaas
♥ peper en zout
Mag maar hoeft niet: ook lekker met courgette en aubergine bij.
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ongeveer 15 min in een kookpot met een snufje zout.
Snijd ondertussen de ui, wortels en tomaten in kleine stukjes. Giet een scheutjes olie in een kookpot en bak het gehakt rul. Voeg daarna de groentjes en kruiden toe. Bak dit een minuutje of 5 mee en voeg dan de tomatensaus, water en bouillonblokje toe. Laat de saus ongeveer 10 à 15 minuten zachtjes pruttelen.
Giet ondertussen de aardappelen af en laat deze heel even afkoelen. Snijd daarna de aardappelen in schijfjes en verdeel de helft van de aardappelen over de bodem van een ingevette ovenschaal. Verdeel dan de helft van de saus hier overheen.
Daarna leg je de rest van de aardappelschijfjes erop en als laatste de rest van de saus. Strooi wat geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet de ovenschotel ongeveer 25 minuten in de oven, zodat de kaas een lichtbruin korstje krijgt.
Eet smakelijk!
Liefs,
Laura
Zie der al vast super heerlijk uit.
Ik denk dat ik het ook eens zal maken.