Het verhaal van mijn tattoo

Ja zag het misschien al voorbij komen in mijn Diary want op 9 januari nam ik namelijk mijn eerste tattoo! Vandaag vertel ik jullie graag wat mijn ervaring was met het zetten van de tattoo en wat de reden is waarom ik deze heb genomen. Ik respecteer volledig de mening van degenen die niets aan een tattoo vinden. Als dit niet je ding is of je er niets aan hebt hierover meer te weten mag je gerust verder kijken op mijn blog naar artikels die misschien wel meer je ding zijn.


Vooraf


Zoals ik al eerder het verhaal over mijn neuspiercing vertelde (klik hier), vertel ik vandaag dat over mijn tattoo. Ik heb altijd al geweten dat ik een tattoo wou, het probleem was gewoon weten wat ik wou en waar ik hem wou.Ik zocht altijd wel naar inspiratie op internet en maakte een map aan met modellen dat ik leuk vond. Toch zat er nooit iets bij waarbij ik me kon voorstellen dat ik hem voor altijd op mij zou hebben.

Mijn vriendin Julie, die jullie regelmatig voorbij zien komen op mijn blog, vertelde me dat ze binnenkort eens een afspraak ging maken om een tweede tattoo te zetten. Ik vroeg meteen of ik mee kon gaan. Toen begon de echte zoektocht naar een model. Vaak bleef ik stilstaan bij foto’s van vogels of het bekende infinty-teken, of woorden met een sierlijk lettertype zoals freedom of fearless.  Voor de plaats twijfelde ik tussen mijn pols, schouder of nek. Toch stapte ik na een tijdje af van het infinty-teken en dergelijke. Ten eerste omdat zoveel mensen ze al hadden en ten tweede voelde ik dat ik er wel iets van persoonlijke betekenis in vond, maar toch nog niet echt wat ik wou.

De betekenis

Toen ik Julie vroeg wat zij wou had ze het over de driehoek-tattoo. Zij wou er graag een met een oog in of met een ander teken. Ik vond dit wel interessant en zocht er wat meer over op. Ik kwam te weten dat er echt enorm veel betekenissen achter een driehoek zijn en dat er een groot verschil is tussen een driehoek dat naar boven wijst of een omgekeerde driehoek. In veel van de betekenissen van de driehoek kon ik me terugvinden en ik besloot dat als ik een driehoek zou nemen het een driehoek zou zijn dat naar boven wijst. Zoals ik al zei zijn er heel veel betekenissen achter een driehoek-tattoo dus als je hierin interesse hebt kan je dit best googlen, maar dit zijn de redenen dat voor mij tellen:

-een driehoek dat naar boven wijst staat voor het element vuur. Omdat mijn sterrenbeeld boogschutter is en dat een vuurteken is, is dit mijn eerste reden.
-het staat symbool voor verandering. Ik nam deze tattoo om me te herinneren aan de positieve verandering in mijn leven en te leren uit de negatieve.
-mijn derde en laatste reden is de betekenis dat voor mij het meeste telt. De driehoek is namelijk het symbool van individualiteit en staat voor onafhankelijkheid, solidariteit en kracht. Dit past zo goed bij mij omdat ik steeds streef naar onafhankelijkheid en probeer zoveel mogelijk de mensen te helpen om mij heen. Daarom dat ik ook besloot sociaal werk te studeren aan de hoge school.

Mijn nek werd de plaats waar ik mijn driehoek zou zetten.

De tattoo laten zetten

Dus zo gezegd zo gedaan en 9januari ging ik samen met vriendin Julie naar de tattoo-shop om onze afspraak te regelen.Ik had geluk want omdat de tattoo klein was kon ik hem meteen diezelfde dag om 14u laten zetten

Om 14u ging ik dus terug naar de tattoo shop en konden we eraan beginnen. Eerst toonde ik aan de man die mijn tattoo ging zetten enkele foto’s op mijn GSM van de plaats waar ik hem wou, de grootte en het model. Daarna ging hij een ontwerp tekenen en kwam hij terug om me die te laten zien. Ik had geluk want het ontwerp dat hij getekend had vond ik meteen mooi. We konden er dus aan beginnen. Het was een redelijke grote tattooshop en behalve ik waren er nog twee mensen die op datzelfde moment getatoeëerd werden. Een nadeel aan een tattoo op je nek zetten is dat je het niet kunt zien. Dus moest er een foto getrokken worden toen de driehoek op mijn nek werd geplakt (de driehoek werd geplakt, niet getekend). Ook de hoogte was helemaal in orde voor mij.

Daarna mocht ik omgekeerd op een stoel gaan zitten zodat ik met mijn armen op de leuning zat. Ondertussen zette de tatoeëerder alles in orde: een nieuwe naald, plastic voor erover te doen later,… Voor hij begon vertelde hij me nog dat ik mocht vragen voor een pauze wanneer ik wilde. Ik had totaal geen last van stress, ik denk dat dit een voordeel is aan meteen een tattoo te laten zetten diezelfde dag en niet weken op voorhand je beginnen voor te bereiden. Het enige waar ik een beetje bang voor was, was natuurlijk de pijn. Dit kwam ook omdat er voor mij een jongen lag die op zijn buik werd getatoeëerd en het eruit zag alsof hij wel wat pijn had.

Maar goed, hij begon met tatoeëren en ik was enorm opgelucht omdat ik helemaal geen pijn had. Nou moet ik wel zeggen dat ik een hoge pijngrens heb. Integendeel zelf, het machientje bibberde steeds wat me het gevoel gaf dat ik wat een massage kreeg. Te gek voor woorden toch! Al bij al duurde het maar 5minuten om mijn driehoek te tatoeëren op mijn nek.
Na het zetten van mijn tattoo werd er nog met ontsmettingsmiddel over gegaan en kreeg ik er een plastiek over wat ik er weer mocht afdoen de volgende morgend.

Ik betaalde voor mijn tattoo €60. Dit omdat het de minimum prijs was bij die tattoo-shop, bij anderen kan het dus goedkoper of misschien ook duurder zijn geweest. Ook was ik tevreden van de mensen daar, ik werd steeds heel goed gerust gesteld en er werd ook voldoende tijd genomen om mijn tattoo te zetten. Ook speelde er vrolijke, oude muziek in de shop wat wel een aangename sfeer gaf.

We zijn nu al enkele weken later en ik heb er nog steeds geen spijt van.Quote: Whatever you decide to do, make sure it makes you happy.

Volg:

40 Reacties

 1. 2 februari 2014 / 15:23

  Wauw prachtig, leuk verslag heb je er ook van gemaakt. Super mooie tattoo en ook fijn dat je geen pijn hebt gehad!

 2. 2 februari 2014 / 16:51

  Oh in mijn nek zou ik echt niet durven, ik twijfel om ze naast mijn borst te zetten! 🙂

 3. 2 februari 2014 / 16:55

  Wat een prachtig artikel! Ik zelf zou nooit een tattoo laten zetten, maar jij hebt werkelijk prachtige redenen. Ik vind het eigenlijk best dapper dat het hebt gedaan en heel erg mooi. Het is zo'n simpel teken, maar met zoveel verschillende betekenissen. Echt super! Ik word helemaal blij van dit artikel 😀 .

  Xjes Femke

 4. 2 februari 2014 / 17:12

  Een tattoo met een betekenis is altijd mooi. En nooit geweten dat er achter een driehoek zoveel kon zitten.
  Ik wil ook nog heel graag een tattoo maar ben er nog niet over uit hoe en wat.
  liefs x

 5. 2 februari 2014 / 17:20

  Als ik een driehoek zie denk ik al snel aan Illuminatie.. Maar eigenlijk zit er een hele mooie, andere betekenis achter! Wauw <3!

 6. 2 februari 2014 / 17:52

  Wat een mooie tattoo! Ik vind trouwens de plek ook heel mooi! Ik durf te wedden dat je binnen een jaar weer eentje erbij hebt haha. Dat had ik namelijk ook :p xo

 7. Anoniem
  2 februari 2014 / 17:59

  You're friend Julie really likes you to do some crazy stuff

 8. 2 februari 2014 / 18:01

  Haha het gevoel van een massage, dat is fijn! Leuk dat driehoek eigenlijk zoveel betekent:)

 9. 2 februari 2014 / 20:16

  Wist niet dat een driehoek zoveel betekenissen had, mooi gekozen en je nek is wel een goede plek-niet te opvallend voor eventuele sollicitaties later. Klinkt ook dat je een uitstekende service hebt gehad!

 10. 2 februari 2014 / 22:08

  Vind de betekenissen er achter mooi! Vind ook de plaats goed gekozen omdat je deze ook nog makkelijk kunt bedekken. Zelf hou ik niet zo van tattoos, maar mijn vriend heeft er ook 2 :p x

 11. 3 februari 2014 / 08:21

  Mooie betekenis, ik vind dat altijd heel belangrijk bij een tatoeage.

 12. 3 februari 2014 / 09:38

  Wat goed dat je er zo goed en lang over nagedacht hebt en dat je een design gekozen hebt dat echt wat voor je betekent. Toen ik 'm voor 't eerst in je foto diary zag, moest ik denken aan de tattoo van Klaus in The Vampire Diaries 🙂

 13. 3 februari 2014 / 12:50

  Wat onwijs leuk! En ik vind het goed dat je zo goed over de vorm en de redenen erachter heb nagedacht. X

 14. 3 februari 2014 / 13:15

  Wat een mooie betekenis achter je tattoo! De plek vind ik ook heel goed gekozen!

 15. 3 februari 2014 / 20:23

  Ik vind je tatoeage echt heel erg mooi. Ga ook eens wat opzoekwerk doen over die driehoeken!

 16. 3 februari 2014 / 21:32

  Leuk dat je er een verslag over geschreven hebt! Ik ben zelf geen fan van tattoo's, maar als er een betekenis achter schuilt zoals bij jou vind ik het wel echt mooi. Je hebt een mooie keuze gemaakt!

  XO Imke

 17. 4 februari 2014 / 10:44

  Gaaf! Ik ben dol op tattoo's!

  xo

 18. 4 februari 2014 / 14:32

  Je tatto ziet er super mooi uit! De plek is ook heel erg handig als je haar los hang ziet namelijk niemand er iets van en dat is lekker handig voor als je een zakelijk iets hebt.

  xxx Anna

 19. 4 februari 2014 / 18:32

  Ik vind je tattoo erg mooi 🙂 Het ziet er mooi, 'clean' uit en de verschillende betekenissen erachter spreken me ook erg aan 🙂

 20. 4 februari 2014 / 21:19

  ik vind m mooi! niet te opvallend, maar wel 1 met een betekenis voor jou!

 21. 5 februari 2014 / 17:44

  Wat een gave plek voor een tattoo en erg origineel ook! Hij staat je erg goed en kan mij voorstellen dat je er onwijs blij mee bent. Heeft je vriendin precies dezelfde laten zetten?

  En stoer dat je het ook gelijk gedaan heb meid! 🙂

  • 7 november 2014 / 08:12

   Nee, zij heeft ook wel een driehoek maar heeft er sierlijke versieringen bij laten zetten. Ook heeft zij het op haar arm laten zetten wat dus een andere plaats is 🙂 Liefs, Laura

 22. 5 februari 2014 / 17:53

  Ik vind hem echt mooi, en ook een originele plaats voor deze tattoo!
  En ik kan echt begrijpen dat je er zo blij mee bent!
  En ook alle betekenissen er achter zijn mooi!

 23. 7 februari 2014 / 15:58

  Gaaf hoor. Erg minimalistisch maar dat het toch zoveel betekenis draagt, dat is juist goed! Het verhaal erachter vind ik altijd interessant 🙂

 24. 18 februari 2014 / 15:01

  Heel mooi en een mooi verhaal erachter! Lijkt me alleen erg pijnlijk in je nek brrr

 25. Anoniem
  5 november 2014 / 21:53

  Mooi verhaal! Ook het idee van de betekenis
  maar srs ik zoekte er wat meer over op?!
  Het is toch echt: ik zocht er wat meer over op
  haha doeix

  • 7 november 2014 / 08:08

   Ik heb het meteen aangepast, bedankt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *