Essence: Glow in the dark

In de kruidvat kwam ik onlangs de ‘Glow in the night’ top coat van Essence tegen en besloot hem mee te nemen. Vond ik dit een aangename top coat en geeft deze nagellak wel echt licht in het donker? Dat kan je lezen in dit artikel!

Als eerste is de verpakking mijn ding zo niet. Ik vond dat je er in de winkel makkelijk over keek, mijn aandacht ging sneller naar al de vrolijke lakjes die ernaast stonden. Natuurlijk maakt de verpakking het concept wel duidelijk. Toch vond ik dat ze hier iets mooier van hadden kunnen maken, waarbij ze niet zoveel gebruik hadden moeten maken van de kleur zwart.

Wat me opvalt aan deze top coat is dat hij de nagellak kleur wat waziger maakt. Links zie je hoe mijn nagellak kleur is met de top coat en rechts zonder de top coat. Je kunt zien dat de kleuren rechts donkerder zijn. De top coat maakt de nagellak kleur dus wat lichter van kleur. Op zich stoort me dit niet bij deze blauwe kleur, maar ik kan me voorstellen dat het me bij andere kleuren misschien wel wat kan ergeren. Je wilt namelijk altijd de natuurlijke kleur van je nagellak en niet een lichtere versie ervan.

Maar het allerbelangrijkste aan dit lakje is natuurlijk de vraag of hij licht geeft in het donker.
Hierbover zie je dat de verpakking veel licht geeft, en als je goed kijkt zie je daarboven ook wat mijn nagels.
Ik moet zeggen dat ik de eerste nacht super teleurgesteld was, want mijn nagels gaven geen licht. Wat vond ik dat stom! Maar een beetje later had ik met mijn gsm nog wat zitten rommelen en toen ik die na een tijdje weg legde zag ik dat mijn nagels wel licht gaven. Dus heb ik geleerd dat je deze glow in the night top coat, evetjes moet “opladen” voordat ze licht geeft. Hou ze tegen een lamp, of een scherm van je gsm, ipod of dergelijke en ze geven eventjes licht.

Verwacht je van deze top coat dat hij een hele nacht je nagels laat oplichten, dan kan ik je nu meteen zeggen dat dit niet zo is. Ook vervaagt hij wat de kleur van je nagellak. Wat wel een pluspunt kan zijn, is dat hij zorgt dat je nagellak langer houd op je nagels. Maar persoonlijk vind ik dat je dan ook een gewone basic top coat kan kopen.

Ik vond het wel eens leuk om deze glow in the night uit te proberen, maar zal hem wel niet opnieuw kopen.

Quote: A flower does not think of competing to the flower next to it, it just blooms.

Volg:

22 Reacties

 1. 26 mei 2014 / 12:32

  Wat tof dat hij licht geeft in het donker! Lijkt me wel heel grappig! Wel jammer dat hij niet de hele nacht werkt!

 2. 26 mei 2014 / 13:51

  Wat leuk dat hij licht geeft in het donker zeg. Je ziet inderdaad dat de kleur wat waziger is, maar vind het alsnog een mooi lakje. liefs x

 3. 26 mei 2014 / 18:16

  Wat een leuk idee van essence! Lijkt me erg fijn voor tijdens een nachtje uit haha !

 4. 26 mei 2014 / 18:20

  Wow, dit is wel gaaf, zeg! Misschien heeft 'ie niet heel veel kwaliteit, maar als je nagels toch een beetje licht geven, lijkt me dat echt cool! De verpakking is inderdaad wel opvallend, dat is leuk gedaan. Dit lijkt me heel leuk voor een feestje!

  Xjes Femke

 5. 26 mei 2014 / 18:39

  Ik ben om eerlijk te zijn nooit zo'n fan geweest van glow in the dark-dingen. Deze ga ik dus ook effe aan me laten voorbijgaan ;-).

 6. 26 mei 2014 / 18:43

  Wat grappig dat hij toch in het donker licht geeft, tof!

 7. 26 mei 2014 / 20:19

  Herl cool he? Ik heb hem ook al een keer op mijn nagels gehad. Bijzonder dat het kan!

 8. 27 mei 2014 / 05:53

  Ik vind het wel heel tof, maar zou het zelf niet snel dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *