Een heel gemakkelijk en snel receptje voor een voedzaam hoofdgerecht op tafel!
Dit receptje staat bij ons wekelijks op tafel. Behalve de pasta gaat namelijk al de rest in 1 pan, waardoor het heel snel gaat om dit gerechtje op tafel te toveren en achteraf is er ook maar weinig opruimwerk. Win-win dus!
Benodigde ingrediënten:
Pijnboompitten – geroosterd in de pan
Pasta – wij kozen hier voor volkoren penne
Tapastomaatjes – brengt smaak en kleur in dit gerechtje. Snij de tomaatjes in de helft
Courgette – Schil de courgette en snij in blokjes
Rode ui – Geschild en in stukjes gesneden
Spekjes – ik gebruik hiervoor gerookte spekjes.
Je kan hiervoor een vegetarisch gehakt gebruiken, dan is dit een vegetarisch receptje
Groene pesto – Je kan deze zelf maken maar ik ging hier voor een voorgemaakte groene pesto
Light room – voor de romige pesto saus
Parmezaanse kaas – als afwerking
RECEPT:
Voor 2 personen
- 150g pasta
- 100g spekjes
- 2el groene pesto
- 100ml (light) room
- 1 courgette
- Handjevol tapastomaatjes
- 1 rode ui
- Pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Zwarte peper en zout
Kook de pasta volgens de instructies.
In een grote wokpan, rooster de pijnboompitjes tot ze lichtbruin zijn. Haal ze daarna uit de pan en hou deze aan de kant.
Bak in dezelfde wokpan de spekjes met de ui, voeg daarna de courgette toe en laat dit eventjes pruttelen.
Voeg na een paar minuutjes de tomaatjes en de room toe, laat dit opnieuw even pruttelen.
Voeg de pesto toe en kruid met peper en zout. Voeg dan de pasta toe en meng dit geheel goed door elkaar.
Serveer met de pijnboompitjes en de parmezaanse kaas.
Smakelijk!