Bananenmuffins met chocolade stukjes

Bananenmuffins pinit

Deze heerlijke chocolade-bananenmuffins zijn super eenvoudig en snel te maken zonder toegevoegde suikers.

Deze lekkere bananenmuffins met chocoladestukjes zijn uitsluitend gemaakt met natuurlijke ingrediënten – en suiker hoort daar niet bij! Door gebruik te maken van de natuurlijke zoetheid van rijpe bananen, hebben deze gezonde muffins slechts een paar ingrediënten nodig die vaak al in onze voorraadkast of koelkast ligt.

Tipje: Leuk voor kinderen en peuters om mee te geven als ontbijt of voor in de lunchbox. Ook kan je dit receptje gemakkelijk samen met je kindjes maken!

Bananenmuffins

Benodigde ingrediënten:

Bananen – rijpe bananen! Al de zoetigheid komt van dit stukje fruit. Als je dus geen rijpe bananen gebruikt zal de muffin niet zoet smaken.
Eieren –  op kamertemperatuur
Melk – ik gebruik ongesuikerde amandel melk
Yoghurt – Ik gebruik Griekse yoghurt
Bloem – voor patisserie of gewone bloem
Bakpoeder – ik gebruik dit in een zakje
Zout – een snufje zout
Pure chocolade stukjes – ik gebruik callets. Als je dit niet hebt kun je een tablet chocolade in grove stukken snijden

Bananenmuffins

RECEPT:
Voor 12 muffins
Bereiding: 10 min
Oven: 20min

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100ml melk (amandelmelk suikervrij)
  • 145g Yoghurt (Griekse)
  • 8g bakpoeder
  • 250g bloem
  • 1 snuf zout
  • Handjevol pure chocolade stukjes

Verwarm de oven op 180g. Zet je muffinvorm alvast klaar met de muffinpapiertjes.

In een grote kom, prak de bananen goed door. Eenmaal goed gepureerd mogen de 2 eieren hieraan toegevoegd worden.
Voeg tenslotte ook de melk en yoghurt toe en meng dit goed door elkaar.

Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng tot alles een volledige massa vormt.
Hierna mogen de chocoladestukjes eraan toegevoegd worden, meng ook dit erdoor totdat de chocolade gelijk verdeeld lijkt over het beslag.

Schep wat beslag in elk muffinpapiertje en tik met de muffinvorm op je aanrecht om eventuele luchtbellen te verwijderen.

Bak gedurende 20 minuten, of totdat de bovenkant van de muffin goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat volledig afkoelen voordat je gaat eten.

Smakelijk!

Bananenmuffins met chocolade stukjes

File under
Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *