Lekker en snelle lunch van een goed belegd broodje met koude brie, kipfilet en appel. Klaar in een paar minuten!
Als je zin hebt in een lekker, zoet broodje dan komt het met dit receptje helemaal goed!
Benodigde ingrediënten:
Broodje: Ik ging voor een bruin meergraanbroodje
Vijgenconfituur: Dit zorgt voor de zoete toets aan je broodje
Brie: In schijfjes gesneden
Appel: In dunne plakjes gesneden
Kipfilet: Ik nam gerookte kipfilet, maar gewone kipfilet kan hier zeker ook.
Sla: Ik nam voor dit broodje romeinse sla
Honing (optioneel): Indien je graag je broodje nog wat extra zoet wilt maken kan je een klein beetje honing toevoegen op de sla.
Recept:
Voor 1 broodje brie
- 1 broodje (+ -20cm)
- 50g vijgenconfituur
- 3 schijfjes brie
- 1/4 appel
- 3 sneetjes kipfilet
- Handjevol sla
- Theelepel honing (optioneel)
Snij je broodje doormidden en smeer langs de binnenkant op beide kanten de vijgenconfituur. Leg op de de onderste helft de brie, dan de appel en hierop de kipfilet. Drapeer hierover de sla. Als je het broodje extra zoet wenst te maken kan je hierover wat honing verdelen. Sluit het broodje.
Smakelijk!