Deze aubergine pizza is lekker, gezond en koolhydraatarm! Je kan deze eten als lunch of als hapje. Maar met een salade, pasta of een stukje vlees erbij, vormen deze aubergine pizza’s een volwaardige maaltijd.
Benodigde ingrediënten:
Aubergine: De aubergine vormt de basis voor de pizza
Ui: Rood ajuintje, gesneden in stukjes
Knoflook: Teentje look, gesneden in stukjes
Tomatenpuree: Blikje tomatenpuree
Mozzarella: in stukjes gesneden
Basilicum: Geeft kleur en smaak
Oregano, zout peper: kruiden voor de smaak
RECEPT:
Voor 2 pizza’s
- 1 aubergine
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (140 gr)
- 1 bol mozzarella
- handjevol verse basilicum
- oregano
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de aubergine in plakken. Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier en bestrooi de plakken met zout en peper. Bak ze 15 minuten in de oven.
Verhit terwijl een scheutje olijfolie in een pan, voeg hier de ui en knoflook toe. Voeg vervolgens het blikje tomatenpuree, oregano en een beetje peper toe. Bak dit al roerend nog even mee.
Haal na 15 minuten de aubergineplakken uit de oven. Verdeel het tomatenpuree-mengsel er overheen. Leg hier dan de stukjes mozzarella op en garneer met een paar blaadjes verse basilicum.
Zet de aubergine pizza’s nog 10-20 minuten in de oven.
Smakelijk!