Vakantie Kreta

 

Vakantie Kreta

Begin september gingen ik en mijn vriend twee weekjes op vakantie naar Kreta. Toen we daarvan terug thuis kwamen hadden we nog eens twee weekjes voordat we gingen samenwonen. Natuurlijk was er nog veel te regelen en in te pakken dus hadden we het toen heel druk. Alles ging zo snel toen dat ik nu pas besef dat ik nooit de foto’s heb getoond van onze vakantie. Dus beter laat dan nooit; in dit artikeltje vind je, twee maanden later, de foto’s van onze geweldige vakantie op Kreta!

Vakantie Kreta

Op Kreta was het in september veel warmer dan verwacht. Het hotelpersoneel vertelde ons dat het zelfs in juli en augustus niet zo warm was geweest. Zelfs de wind was afkomstig uit Afrika en voelde warm aan. Ons hoor je niet klagen natuurlijk, maar we hebben wel bepaalde plannen moeten aanpassen. Mijn vriend en ik houden wel eens van wat wandelen en nieuwe plaatsjes ontdekken. Maar doordat het 40graden was hebben we onze planning toch ietsje moeten veranderen. Kreta is namelijk heel bergachtig dus de kleinste wandeling dat je wou doen, was vaak heel steil omhoog. Nou ik kan je vertellen, met 40graden, is dit best wel pittig. We hebben dus iets meer aan het zwembad gelegen dan verwacht. Maar aangezien ons hotel 5 zwembaden had en een aquapark, hebben we ons niet verveeld.

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Desondanks hebben we toch nog twee grote uitstappen gedaan en vaak de plaatselijke stadjes bezocht. Zo zijn we bijvoorbeeld naar het eiland Spinalonga geweest en naar Knossos waar de overblijfselen staan van het Paleis van Koning Minos. Ook brachten we een bezoek aan de hoofdstad Heraklion. We ontdekten ook het stadje Agios Nikolaus waar er een prachtig binnenmeer was met allemaal gezellige winkeltjes en cafeetjes.

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Een van de hoogtepunten was ook toen we aquaworld bezochten. Een plaatselijk kleine organisatie waar ze dieren redden die achtergelaten zijn of niet meer voor hunzelf kunnen zorgen in het wild. Ze werken uitsluitend met vrijwilligers die zorgen voor de dieren en bezoekers uitleg geven over de dieren. Ook heb je steeds de kans om de dieren vast te houden. Als grote dierenliefhebber vond ik dit natuurlijk fantastisch.

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

Vakantie Kreta

De twee weken zijn echt voorbij gevlogen en zoals altijd was het weer veel te snel tijd om terug huiswaarts te keren. We hadden echt zo een goede vakantie gehad: prachtig weer, adembenemende uitzichten, goed eten en ook een geweldig hotel met tal val activiteiten en heel fijn hotelpersoneel. Naar Kreta willen we zeker nog eens terug keren maar dan misschien wel aan de andere kant van het eiland. Omdat het eiland zo groot is hebben we namelijk de zuiderlijke kant niet kunnen bezoeken en zijn we vooral in het noorden gebleven waar ons hotel lag. Alles bij elkaar geteld hebben we er weer een prachtige vakantie opzitten tussen ons tweetjes en we kunnen nu al niet wachten tot onze volgende reis.

Vakantie Kreta

Waar zijn jullie dit jaar op reis geweest?

Liefs, Laura

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 3 november 2017 / 15:57

    Heerlijke vakantiefoto’s! En succes met het samenwonen 😉

  2. 4 november 2017 / 17:50

    SUPER mooie foto’s! Het ziet er echt uit als een droomvakantie <3

  3. 25 november 2017 / 21:38

    Heerlijke foto’s! Ik ben zelf ook al tweemaal op Kreta geweest (ik ben gek op Griekse eilanden) en vond het top! Ook Knossos bezocht, en vond ik ook heel tof. Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *