Print opties:

Romige kip curry met kokosmelk en appel

Kip curry
Zelf kip curry maken is helemaal niet moeilijk. Met een paar kruiden en een blikje kokosmelk kom je al heel ver. Met dit receptje zet je een smaakvolle curry zonder pakjes en zakjes zonder moeite op tafel. En dat ook nog eens binnen een halfuurtje, handig op een drukke doordeweekse dag!
Benodigde ingrediƫnten:
Rijst: Witte rijst Appel: Geschild en in kleine stukjes gesneden Kip: In blokjes gesneden Kokosmelk: Dit geeft de kip curry een romige smaak Kruiden: Kerrie, Kurkuma, garam masala, zout, zwarte peper Kip curry
Recept:
Voor 2 personen
  • Rijst genoeg voor 2 personen
  • 1 appel
  • 500g kippenblokjes
  • 100ml kokosmelk
  • Curry kruiden
  • Garam masala
  • Kurkuma
  • Zout en zwarte peper
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Doe de kipblokjes in een kom en kruid met de curry, garam massala en kurkuma. Laat dit even marineren. Schil ondertussen de appel en snij in kleine stukjes. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bak de kip in een grote wokpan. Doe halverwege de stukjes appel erbij en bak deze mee aan. Als de kip ver doorbakken is mag de kokosmelk worden toegevoegd bij de kip en de appel. Laat dit even pruttelen. Proef van de saus en voeg eventueel wat extra van de kruiden toe, alsook wat peper en zout. Als de saus wat te dik is kan je hier wat van het water waar de rijst in kookt aan toevoegen. Voeg de rijst toe aan de saus en meng dit goed door elkaar. Smakelijk! Kip curry
Cooking Method
Cuisine
Courses