Lente schoonmaak: 35 dingen om nu weg te gooien

Lente schoonmaak: dingen om nu weg te gooien

De lente is eigenlijk al even officieel begonnen, maar de lente vibes beginnen bij mij nu pas echt te beginnen. De schuldige daarvan is toch grotendeels het weer. De winter duurt echt al veel te lang voor mij. Ik voel het ook aan mijn humeurigheid, ik ben het beu, ik wil mooi weer! Ik wil op mijn terras kunnen zitten en van het lentezonnetje genieten, ik wil gaan wandelen en de blauwe hyacinten in het bos zien en eindelijk terug de groene blaadjes aan de bomen, ik heb ook genoeg van mijn winterkledij en wil lichtere kleren én kleuren dragen.

En eindelijk (!) begint het goede weer er langzaamaan door te komen en daarmee ook mijn schoonmaakdrang. Want de lente vind ik daar echt het perfecte seizoen voor. De hele winter heb je binnen doorgebracht en nu is het tijd om je huis weer klaar te maken voor de zomer. En de beste manier om je huis eens een hele goede schoonmaakbeurt te geven, is eerst beginnen met al het overbodige eruit te halen. Ik geloof heilig in ‘hoe minder rommel rond je heen, hoe minder chaos in je hoofd’. En dat is vooral waar dit artikeltje voor dient. Want hieronder vind je eigenlijk alle dingetjes die je heel vaak over het hoofd ziet, maar ook erg veel rommel veroorzaken.

35 dingen die je nu moet weggooien:

♦ DVD’s dat je nooit meer bekijkt

♦ sokken waarvan de andere zoek is

♦ kleine sausrestjes dat altijd maar in je frigo blijven liggen. (mayonaise, ketchup, sojasaus,..)

♦ vershouddoosjes  waarvan het deksel kwijt is

♦ stiften, markeerders,.. die opgedroogt/leeg zijn

♦ kleding dat te groot/klein is

♦ borden, tassen, schalen,… waarvan stukjes af zijn

♦ kortingsbonnen dat over datum zijn

♦ oude kassatickets

♦ bakspullen dat je nooit meer gebruikt

♦ boeken die je nooit meer opnieuw gaat lezen

♦ oude tijdschriften

♦ oude papieren/documenten

♦ oude verfrestjes

♦ medicatie dat over datum is

♦ opladers dat je niet meer nodig hebt

♦ make-up en verzorgingsproducten dat over datum zijn

♦ projecten die je nooit hebt afgemaakt

♦ oude parfum

♦ juwelen dat je nooit meer draagt of verkleurd zijn

♦ voeding dat over datum is

♦ notitieboekjes die je niet meer nodig hebt of volgeschreven zijn

♦ oude of ongebruikte electronica

♦ ruim je rommelschuif eens op en gooi weg wat je echt niet meer nodig hebt (iedereen heeft wel zo een kast of lade)

♦ bh’s die hun beste tijd hebben gehad

♦ schoenen die hun beste tijd hebben gehad

♦ schoenen die je nooit aandoet of waarin je pijn hebt

♦ oude portemonnee’s, riemen, telefoonhoesjes,…

♦ restjes inpakpapier

♦ kerstlichtjes dat niet werken naar behoren

♦ plakkende nagellak die je al véél te lang hebt

♦ sjaals, mutsen, handschoenen die nooit je kast verlaten

♦ handtassen die versleten zijn of je nooit draagt

♦ haar accessoires waarvan je er meerdere hebt of je niet meer gebruikt

♦ Bedlakens dat versleten zijn

Happy Spring cleaning!

Liefs, Laura

Volg:

6 Reacties

 1. 3 april 2018 / 17:20

  Kijk, hier hebben we wat aan! Goede lijst om even alles langs te gaan en een hoop weg te gooien.

 2. 3 april 2018 / 19:15

  Zo fijn, zulke lijstjes. Ik ruim heel graag op maar er zijn altijd wel dingen die ik toch niet kan wegdoen. Dvd’s bijvoorbeeld. Kijk ik nooit meer (met Netflix enzo tegenwoordig), maar ik kan ze toch niet wegdoen. Oeps.

 3. 4 april 2018 / 19:46

  Wat leuk om te lezen! Van zodra ik thuis ben, ga ik ook een kleine lenteschoonmaak houden.
  Liefs,
  Yara

 4. 14 april 2018 / 16:21

  Wauw, met deze lijst moet ik echt eens door mijn huis heen, dan is mn halve huis leeg erna denk ik haha.
  sokken waarvan de andere zoek is ; in dat geval is sowieso onze halve sokkenla leeg erna haha, echt nog steeds een raadsel wat de wasmachine ermee doet..

 5. 20 april 2018 / 06:03

  Handig lijstje! In de lente heb ik ook altijd opruimkriebels. Vooral mijn kledingkast moet eens goed worden uitgekuist.

 6. 15 mei 2018 / 18:06

  Wat een behoorlijke lijst is het..
  Maar wel herkenbaar als ik grote lenteschoonmaak doe :-)..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *