Een dagje naar Mechelen

Vandaag een persoonlijk artikeltje. Afgelopen week had mijn vriend een weekje vakantie en ook ik had geen les. We hebben dus een hele week leuke dingen kunnen doen onder ons tweetjes en eentje daarvan was een dagje naar Mechelen op donderdag. Eerst hadden we gepland te gaan zwemmen maar het zwembad waar we naartoe wilden gaan was jammer genoeg niet open. Omdat mijn vriend een tijdje in Mechelen heeft gestudeerd en ik er nog nooit was geweest besloten we er een dagtrip van te maken! In dit artikeltje zie je enkele foto’s van ons dagje.

In de ochtend hebben we eerst heerlijk uitgeslapen. Het was een weekje vakantie dus lekker relax. We vertrokken net iets voor de middag en kwamen aan rond 13u45. We hadden een beetje last van vertraagd verkeer dus deden we er iets langer over. 
We parkeerde ons op een goedkope parking en besloten naar de winkelstraat te gaan. Om daar te geraken moesten we eerst door een mooi parkje. Hier en daar lag nog wat sneeuw en ook het riviertje dat door het park stroomt was bevroren. 

En toen kwamen we aan in de winkelstraat! In Mechelen vind je best leuke winkeltjes zoals Hema, H&M, Holland & Barrett, Kruidvat, Parfumwinkels, Coolcat en nog veel meer. Natuurlijk kocht ik hier en daar wel iets. Zou ik hier een Shoplog van maken?

Mechelen heeft enkele prachtige gebouwen staan. Op de eerste twee foto’s zie je bijvoorbeeld de grote markt en de mooie basiliek die daar gebouwd is. De derde foto is een kerkje dat we tegenkwamen in een zijstraatje toen we naar een leuk restaurantje zochten.
Omdat we die avond al warm gingen eten bij mijn vriend zijn ouders besloten we voor iets lichter te gaan als lunch. We kwamen een lekkere broodjeszaak tegen genaamd ‘Knabbel en babbel’. Hier waren we beiden erg tevreden over. De bediening was snel en vriendelijk en het eten was lekker en helemaal niet duur, fijn! 
Daarna was het al bijna 15u30, we liepen nog wat rond en achteraf begonnen we stilaan terug te gaan naar de auto. We gingen nog snel enkele winkeltjes binnen waaronder een juwelierszaak, waar ik een prachtige statement ketting van Swarovski tegenkwam. Het is bij kijken gebleven natuurlijk, zoveel geld had ik die dag niet bij me haha. 
Daarna gingen we terug gezellig het parkje door waar we nog enkele foto’s namen en toen zat ons dagje Mechelen erop. Mechelen heeft me best verrast wat betreft mooie architectuur. Ook de winkelstraat vond ik heel aangenaam om door te wandelen, terwijl ik zoiets al snel te druk kan vinden. Ik ben zeker van plan eens terug te gaan! 
Wil je graag meer foto’s van mij zien, dan kan je me altijd volgen via snapchat: Lauramercken
Volg:

14 Reacties

 1. 24 januari 2016 / 10:07

  Wat leuk zo een dagje Mechelen.
  Ik zelf ben der nog nooit naar toe geweest.
  Maar misschien deze zomer wie weet.
  Je hebt echt zo te zien een fijne dag gehad met je vriend.

 2. 24 januari 2016 / 16:27

  Wat een mooie plaatjes! Vooral dat kerkje en de grote basiliek vind ik erg mooi

 3. 24 januari 2016 / 16:46

  Wauw mooie foto's! Lekker dagje gehad dus, leuk 😀

 4. 24 januari 2016 / 17:52

  Het is zeker een prachtige statement ketting van Swarovski. 😉 Leuk zo’n trip, heerlijk even weg en nieuw stad verkennen.

 5. 24 januari 2016 / 17:54

  Nog nooit gaan winkelen in Mechelen, moet ik precies toch eens doen! Mooie ketting 🙂

 6. 26 januari 2016 / 09:56

  Ik moet eigenlijk ook weer eens een stedentrip doen!! Jullie hebben zo te zien een heerlijke dag gehad!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *