Een dagje naar Brugge

Vorige week zat ik met mijn vriend een weekje aan de zee. We besloten op donderdag om eens een daguitstap te maken naar Brugge. We hadden geluk want het weer was lekker aangenaam en er naartoe rijden was maar een 45 minuten dus stonden we in no-time in een van de mooiste steden van België!

Omdat we de dag ervoor laat waren gaan slapen, kozen we ervoor om een klein beetje uit te slapen en niet heel vroeg te vertrekken. We kwamen uiteindelijk aan in Brugge rond 11u. We parkeerden ons op ‘Parking Centrum t’Zand’ wat een hele goede zet bleek te zijn. Het was super makkelijk bereikbaar, ondergronds, niet heel duur en je was meteen aan de winkelstraat. We bekeken al wat winkeltjes en kochten alvast iets, maar besloten daara eerst wat te eten en de stad wat te bezichtigen.

Als je de winkelstraat doorstapt kom je meteen terecht op de grote markt van Brugge. En die naam mag je best letterlijk nemen, want het plein is echt héél groot.

Op de grote markt valt heel veel te bekijken. Niet alleen de prachtige gebouwen zijn de moeite waard, maar ook de vele paardenkoetsen waarmee je Brugge kan bezichtigen.

Hoewel er eetgelegenheden genoeg zijn in Brugge moesten ik en mijn vriend toch eventjes naar een plekje zoeken waar je een broodje kon bestellen en ook ter plaatse opeten. We kwamen wel veel take-aways tegen, maar persoonlijk zit ik toch graag neer terwijl ik eet en heb ik graag de mogelijk om na mijn eten naar het toilet te kunnen. We vonden na een tijdje toch een fijne broodjeszaak waar ik een broodje met hesp, kaas en groentjes bestelde.

We hadden echt geluk met het weer want hoewel het herfst is was het nog best warm die dag. Ik droeg een luchtig broekpak met daarover een dun pulletje en daarmee had ik het warm genoeg. 
De ‘kanaaltjes’ die door de stad lopen is deels wat Brugge zo bekend en mooi maakt. 

De kanaaltjes kun je rondvaren met een bootje en een gids die je ondertussen de geschiedenis vertelt en enkele bezienswaardigheden toont. Wij besloten dit niet te doen omdat we Brugge onder ons tweetjes wilden ontdekken.

Je hoeft niet een gids te hebben om je uit te leggen dat Brugge veel geschiedenis heeft, dat valt zo van verschillende gebouwen af te lezen. Achteraf kwam ik trouwens ook te weten dat Brugge als middeleeuwse stad opgenomen is in de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Na al een groot deel van de stad gezien te hebben besloten ik en mijn vriend langzaam terug te keren naar de auto. Daarvoor moesten we wel opnieuw de winkelstraat door en konden we het niet laten om toch nog enkele winkeltjes binnen te gaan. Zowel ik als hij hebben onze kledingkast weer heel wat bijgevuld hierna haha. Hier komt binnenkort trouwens nog een shoplog van!

Bovengronds moesten we nog de parking betalen en daar kwamen we nog dit mooie plein tegen. Heel indrukwekkend.

Als we opnieuw in ons appartementje aan zee toekwamen bleek het daar wat geregend te hebben. Hier hadden wij in Brugge of onderweg helemaal niets van gemerkt! Fijn dat we dus net die dag hadden gekozen van een uitstapje te doen dat niet aan zee was.

Twijfel je om Brugge een bezoekje te brengen? Twijfel zeker niet langer, Brugge is echt prachtig. Je kunt er heel de dag shoppen of net prachtige architectuur bezichtigen of romantisch genieten van elkaar terwijl je de vele kanaaltjes bezoekt. Voor ieder wat wils dus en vergeet zeker je fotocamera niet!


Ben jij ooit al eens in Brugge geweest?

Volg:

12 Reacties

 1. 27 september 2016 / 16:59

  Brugge is echt prachtige he! Moet er dringend nog eens naar toe! En gelukkig heeft het aan de zee geregend toen en niet in Brugge. 😉
  Ben trouwens ook alvast benieuwd naar je shoplog!

  • 28 september 2016 / 18:52

   Je we hebben echt geluk gehad dat we net weg waren toen het regende! De shoplog zal normaal maandag online staan 🙂

 2. 27 september 2016 / 19:38

  Ik had echt geen flauw idee dat Brugge zo mooi was, die kanaaltjes zijn prachtig om te zien.
  Wij willen in november ook even weg dus misschien is dit wel een potentieel kandidaat hihi
  Je zag er leuk uit die dag & erg leuke foto's!

  • 28 september 2016 / 18:53

   Dankjewel! Brugge is echt een aanrader als je er even tussenuit wil. Liefs

 3. 28 september 2016 / 10:07

  Brugge staat nog op mijn wil-ik-nog-zien lijstje! Lijkt me erg leuk om eens doorheen te struinen.

 4. 28 september 2016 / 11:05

  Leuk dat het toch best dichtbij is en zo leuk. Ik heb er geen ervaring mee maar ik wil het zeker eens doen 🙂

 5. 29 september 2016 / 14:24

  Wat mooi zeg! Leuke foto's ook!

 6. 8 november 2016 / 09:13

  Wauw, ik kende Brugge helemaal niet zo.. Maar wat een prachtige stad! Leuke outfit heb je ook aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *