activiteiten om te doen met je hond

activiteiten om te doen met je hond

Deze witte Siberische Husky is  Zuko en hij is ons nieuwe huisgenootje sinds eind juni. Zuko is nu 8 maand dus ondanks dat hij toch al best groot is, is dit nog steeds een echte puppy. Aangezien ik en mijn vriend (nog) geen kinderen hebben is Zuko, zoals je al kunt inbeelden, echt onze baby. Aangezien we allebei in de week full-time werken maken we met hem in de avond een wandeling. Maar tijdens de weekends en vakanties proberen we hem zoveel mogelijk overal mee naartoe te nemen en leuke dingen te doen. In dit artikeltje geef ik enkele activiteiten mee waar wij, en ook Zuko natuurlijk, heel erg van genieten om samen te doen!

activiteiten om te doen met je hond

Een mooie wandeling maken

Dit is natuurlijk niet iets “speciaals” dat je met je hond kan doen. Maar met een mooie wandeling bedoel ik echt eens ergens een mooie grote wandeling maken in het bos of een andere mooie rustige plek. Hier heeft je hond en jijzelf zoveel voldoening van!

activiteiten om te doen met je hond

Een dagje/weekend naar zee

Wij zijn met Zuko zelf al eens enkele dagen naar zee geweest in september. In België mogen de honden sinds midden september weer overal op het strand dus kan je echt goed doorwandelen. Zuko vond dit echt fantastisch. In de zee spelen, graven in het zand, lopen in de duinen,… Hij heeft hier echt zo van genoten en wij ook!

activiteiten om te doen met je hond

Naar de hondenspeelweide

Onze vrienden hebben ook een husky dat ongeveer 10 dagen jonger is als onze hond. Perfect dus om af te spreken voor een playdate! In België zijn er echt in veel gemeentes een hondenspeelweide waar je je hond even heerlijk kunt laten spelen met andere honden. Wij vinden het handig om met een ander iemand af te spreken dat ook een hond heeft om naar de hondenspeelweide te gaan. Je kan natuurlijk ook gaan zonder afspraak maar dan loop je altijd het risico dat er net op dat moment geen hondjes zijn op de hondenspeelweide.

Waarom een hondenspeelweide en niet je tuin? Wij hebben zelf gemerkt dat een “playdate” met een andere hond in je eigen tuin stressvoller is voor je hond. Je hond is namelijk vaak beschermend naar zijn “eigendom” toe en vind het daarom niet altijd leuk om een andere hond op zijn gebied te laten rondlopen. Een hondenspeelweide is daarom perfect omdat dit voor hem ook een onbekende grond is en daarom niet iets dat hij moet beschermen.

activiteiten om te doen met je hond

Naar het hondenzwembad

Op een kleine 30minuten rijden staan wij aan het hondenzwembad van Amicau in Beersel (België).  We zijn begonnen met zwemmen toen Zuko ongeveer 4 maanden was. Een Husky houd vaak niet van zwemmen maar aangezien Zuko zo houd van de zee en heel vaak in vijvers springt dachten we dat dit bij hem wel goed zat.

Aangezien een hond van nature kan zwemmen is het toch goed om met je hond naar een hondenzwembad te gaan omdat een hond namelijk wel in paniek kan geraken in het water voor het eerst. In het hondenzwembad wordt je hond zelfverzekerder in het zwemmen, hij krijgt er echt plezier in en het is ook nog heel goed voor het lichaam en de gewrichten van je hond! Wij hebben de eerste twee lessen met begeleiding genomen van een medewerkster ter plaatse. Dit was zeker nodig de eerste keer omdat Zuko wat in paniek was omdat het nieuw was en vaak uit het zwembad wou springen. We twijfelden dus of we nog een tweede keer zouden teruggaan maar hebben dit toch maar gewaagd en gelukkig! Zuko had er toen zo een plezier in, sprong lekker zelf achter zijn speeltje in het zwembad dat we weggooiden en kwam het ook telkens naar ons terugbrengen.

activiteiten om te doen met je hond

Een bezoekje aan de ouders

Ik begrijp dat dit niet altijd mogelijk is als je hond van een fokker komt, een ander land of je gewoon niet weet wie de ouders zijn. Misschien is je hond ook al wat ouder en heb je geen contact met de mensen waar je hond vandaan komt. Bij ons is dit allemaal niet het geval. Onze hond komt eigenlijk van een “per ongeluk”, maar heel welkom, nestje van mensen die helemaal geen fokker zijn. Deze mensen wouden oprecht een hele goede thuis voor de puppy’s en zoeken regelmatig contact en krijgen graag foto’s te zien. Toen Zuko ongeveer 4 à 5 maanden was zijn we nog eens een bezoekje gaan brengen en heeft Zuko zijn ouders dus teruggezien. Nu denk ik niet dan zijn ouders hem echt herkenden als hun “zoon”. Eenmaal de nestgeur namelijk uit hun vacht is zouden de ouders hun kind niet herkennen heb ik ooit gehoord. Maar het was wel een heel erg leuk bezoekje en Zuko heeft veel met zijn mama en papa gespeeld. Op de bovenstaande foto ligt Zuko op de grond, de witte husky die over hem staat is zijn mama en de grijze husky zijn papa.

Wat doe jij van activiteiten met je hond?

Liefs,
Laura

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 17 januari 2020 / 14:27

  Wat een mooie hond is het.
  Kan ik best begrijpen dat je hond zie als je kindje.
  Wat leuk, hier komt der deze jaar ook een klein hond.
  Veel succes nog…!

 2. 10 april 2020 / 15:49

  Hey, ik vind het leuke foto’s die je genomen hebt ! Je hondjes zijn echt prachtig ! Ik kom geregeld terug een kijkje nemen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *