8x Snel en gezond ontbijten

Snel en gezond ontbijten

Ik weet best dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag én dat je hiervoor ook beter je tijd neemt. Maar laten we even terugkomen naar de echte wereld: meestal blijf je liever in de ochtend die 10 minuutjes langer in je bed liggen dan dat je uitgebreid de tijd neemt om te ontbijten. Dat is toch vaak bij mij het geval. Maar persoonlijk eet ik toch ook graag iets voor ik het huis verlaat om te gaan werken. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn favoriete en snelle ontbijtjes voor tijdens mijn werkweek. Heel gemakkelijk en bijna allemaal op voorhand te maken wanneer je wél de tijd ervoor hebt.

 

Snel en gezond ontbijten

Snel en gezond ontbijten

 

1.Eiermuffins: Dit is echt heel makkelijk te maken en dit kun je ook de avond ervoor doen. Neem een schotel voor muffins. Breek in een potje een eitje (of meerdere om meer eiermuffins te maken) en roer dit snel even door. Voeg je gewenste ingrediënten toe, hier kun je zelf zo creatief in gaan als je wilt: spek, spinazie, kaas, tomaat,…

2.Bosbes en aardbeien parfait: Dit receptje is ook makkelijk op voorhand te maken. Werk in een bokaal in laagjes met griekse yoghurt, aardbeien en bosbessen en je hebt een heerlijke parfait als ontbijt!

3.Aardbeien advocaat toast: Een geroosterde boterham vind ikzelf altijd enorm lekker in de ochtend én ook voedzaam. Voor deze toast plet je een stukje avocado en smeer je dit uit op je toast. Hierop leg je een gesneden aardbei en strooi je er eventueel ook enkele kokos schilfers op!

4.Oven toast Quishe: Ook een receptje dat je de dag ervoor kunt maken zijn deze ontbijt quishes. Snijd van toastbrood de korsten eraf en warm dit drie minuutjes op in een cupcakevorm. Zo wordt de toast alvast een goede bodem en ook een goede vorm voor de rest van de quishe. Doe in een kommetje een eitje opgeklopt, wat melk, peterselie en wat zout en peper. Bak ook eventueel wat spek af. Verdeel de spek samen met geraspte kaas en de inhoud van het kommetje over de toast die nog in de cupcakevorm zit. Bak dit ongeveer 12 tot 15 minuutjes in de oven en klaar! Je kunt dit makkelijk bijhouden in de frigo en opwarmen in de microgolfoven de volgende ochtend.

5.Smoothie: Een smoothie is echt zo snel om te maken en ontzettend lekker. Je kunt hier zo creatief in worden als je zelf wilt. Wat ook snel gaat is je fruit op voorhand snijden en invriezen in een zakje. Zo hoef je in de ochtend enkel het zakje in de blender leeg te maken samen met je yoghurt of melk. Mijn favoriete smoothie is er eentje met bosbessen of aarbeien met banaan, magere yoghurt en wat havermout.

6.Ontbijt koekjes: Deze koekjes zijn wat meer werk op voorhand om te maken maar wel makkelijk in de ochtend. Gewoon uit de diepvries nemen, enkele minuutjes laten rusten en smullen maar! In een kom plet je banaan en voeg je wat ahornsiroop toe. In een aparte kom combineer je havermout, cacao, Chia zaden, hennepzaden en goji bessen. roer goed door en voeg hier dan ook het bananenmengsel aan toe. Op een bakpapier schep je telkens wat van het mengsel erop tot de grootte van een koekje. Met een lepel maak je het mengsel ook wat platter zodat het ook meer op een koekje begint te lijken. Plaats dit min 15 min in de vriezer zo blijft het “koekje” de vorm behouden. Eet hierna meteen op of behoud het in de vriezer.

7.Frambozen en vanille havermout: Dit moet je de dag ervoor maken want het moet een nachtje in de frigo blijven rusten. Roer samen in een kom kokosnoot melk met ahornsiroop en wat vanille-extract. Voeg hier de haver aan toe. Op de bodem van een pot giet je de helft van het mengsel. Hier bovenop voeg je wat frambozen toe. Erbovenop voeg je opnieuw de rest van het mengsel toe. Als topping kun je er ook nog wat frambozen en wat chocoladestukjes aan toevoegen.

8.Smoothie Bowl: Een smoothie bowl lijkt natuurlijk veel op een gewone smoothie. Maar bij een bowl is het mengsel vaak wat dikker en kun je het ook best opeten met een lepel. Een simpele smoothie bowl recept vind ik dit: In een blender mix je banaan met bevroren aardbeien en kokosmelk. schep dit op in een kom. Als toppings gebruik je de rest van de aardbeien en banaan en eventueel havermout of chia zaden.

Smakelijk!

Liefs, Laura

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 4 september 2017 / 09:25

  Super handig artikel! Ontbijten vind ik 1 van de lekkerste maaltijden van de dag, maar toch eet ik bijna altijd hetzelfde. Het word eentonig en dit komt me daarom wel goed uit.

 2. 4 september 2017 / 14:28

  OOOOH! Wat een hoop lekkers. Mijn favoriet op dit moment is een smoothiebowl, maar een yoghurt met vers fruit en granola vind ik erg lekker.

 3. 10 september 2017 / 14:47

  Wanneer ik ga werken neem ik snel een boterham met choco. Ik kan nooit veel eten ’s morgens. Ik heb het geluk dat ik in een rusthuis werk en ik daar ook nog snel iets in mijn mond kan steken. Niet gezond, ik weet het, maar in het weekend neem ik wel tijd om te ontbijten (als ik niet moet werken tenminste). Ik eet op zaterdag graag een kom cornflakes met melk en op zondag staan er koffiekoeken op het ontbijtmenu. Dan mag dat wel eens, vind ik.

 4. 10 september 2017 / 17:32

  Ziet der echt heerlijke gerechtjes uit..

 5. 18 oktober 2017 / 09:26

  Wat een heerlijke ontbijtjes! Ik krijg er helemaal inspiratie van <3
  Prachtige foto's ook! Echt van die plaatjes voor op Instagram of Pinterest.

 6. 21 oktober 2017 / 14:33

  ah jaaa, ik houd van ontbijten! alleen ben ik echt zo’n typisch lui persoon die nergens zin in heeft, haha..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *