6x de netflix-serie quarantaine kijklijst

leuke netflix serie's

Ik ben altijd meer een fan geweest van serie’s als van films. Natuurlijk kijk ik ook wel graag naar films maar als ik moet kiezen zal ik sneller een serie opzetten. Ik vind dat je hier meer plezier van hebt omdat een serie langer duurt en ik bouw ook meer ‘een band’ op met de personages.
Nu dat iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven probeer ik me steeds nuttig bezig te houden. Ik zorg dat mijn huishouden wat meer op orde komt, werk wat in de tuin, geef wat welverdiende aandacht aan onze huisdieren,.. Maar ik kijk ook best wat meer Netflix dan voordien. Ik heb dan ook al een paar nieuwe leuke netflix-series ontdekt die zeker bingewatchwaardig zijn!

Queen of the south

Queen of the south vertelt het krachtige verhaal van Teresa Mendoza, een Mexicaanse vrouw die gedwongen wordt te vluchten en haar toevlucht te zoeken in Amerika nadat haar drugdealende vriend onverwachts is vermoord in Mexico. In het proces werkt ze samen met een onwaarschijnlijke figuur uit haar verleden om de leider van de drugshandel van zijn troon te stoten.

Alhoewel de drugshandel vooral bekent staat als een echte mannenwereld toont deze serie veel sterke vrouwelijke hoofdrollen (YAY!). En om het nog wat aangenamer te maken zijn er ook best wat knappe mannelijke rollen bij 😉 Ik heb deze serie in no-time uitgekeken. Op dit moment staan er 3 seizoenen op netflix maar er is nog een 4de & 5de seizoen op komst.

Outlander

Na in de Tweede Wereldoorlog als verpleegster van het Britse leger te hebben gediend, geniet Claire Randall van een tweede huwelijksreis in Schotland met echtgenoot Frank, een MI6-officier die uitkijkt naar een nieuwe carrière als historicus in Oxford. Plots wordt Claire getransporteerd naar 1743 en naar een mysterieuze wereld waar haar vrijheid en leven worden bedreigd. Daar ontmoet ze Jamie Fraser, een Schotse krijger met een ingewikkeld verleden en een ontwapenend gevoel voor humor. Er ontstaat een gepassioneerde relatie en Claire wordt gevangen tussen twee enorm verschillende mannen in twee niet-harmonieuze levens.
‘Outlander’ is gebaseerd op een van de best verkochte boeken van Diana Gabaldon.

Als je op zoek bent naar een goede serie die je helemaal meeneemt in zijn verhaal is Outlander nr 1! Hiervan staan 3 seizoenen op netflix, ik zit reeds aan seizoen 2.  Deze serie kijkt echt heerlijk weg.

TOY BOY

Toy Boy is een nieuwe Spaanse tv-show op Netflix. Het vindt plaats in Marbella, Spanje en vertelt het verhaal van Hugo Beltrán, een mannelijke stripper die zeven jaar in een gevangenis in Malaga heeft gediend. Wanneer hij wordt vrijgelaten in afwachting van een nieuw proces, begint hij aan een reis om te bewijzen dat hij erin geluisd is.

Ik beschouw deze serie als een moordmysterie met een Magic Mike-twist. Niet enkel de moord zorgt dus voor spanning op je scherm.. Ik zit bij deze serie reeds aan aflevering 4 en ook hier heb ik steeds zin om de volgende aflevering op te zetten.

Virgin River

Virgin River volgt Melinda “Mel” Monroe, die een advertentie beantwoordt om te werken als verloskundige en verpleegster in de afgelegen stad Virgin River in Californië. Melinda denkt dat dit de perfecte plek is om fris te beginnen en haar pijnlijke herinneringen achter te laten. Maar al snel ontdekt ze dat het leven in een kleine stad niet zo eenvoudig is als ze had verwacht. Ze moet leren het verleden los te laten  voordat ze van Virgin River echt haar thuis kan maken.

Deze Netflix-serie staat op mijn kijk-lijstje en heb ik dus zelf nog niet bekeken. Maar van wat ik hoor van vriendinnen is dit wel een hele leuk serie waar je even het verstand op 0 kan zetten en gewoon fijn naar kan kijken.

Undercover

De Belgische Federale Politie belandt op het spoor van één van ’s werelds grootste XTC-netwerken, dat al jaren onder de radar opereert. Aan het hoofd staat de Nederlander Ferry Bouman. Een man die ondanks zijn fortuin zijn tijd het liefst doorbrengt in een eenvoudige chalet op de volkse camping naast zijn villa. Ferry is aalglad en lijkt ongrijpbaar, dus besluiten de Belgische en Nederlandse politiediensten de handen in elkaar te slaan. Ze installeren hun twee beste undercoveragenten, Belg Bob Lemmens en Nederlandse Kim De Rooij, als kamperend echtpaar in een chalet dicht bij Ferry en zijn vrouw Danielle Bouman. Hun opzet is duidelijk: infiltreer in het leven van Ferry, win zijn vertrouwen en plant Bob als crimineel waar Ferry zaken mee kan doen.

Mijn vriend en ik hebben deze serie eerst op televisiekanaal ÉÉN gezien waar deze eerst werd uitgezonden. Daarna was deze ook te bekijken op Netflix en hebben we hem samen nog eens opnieuw bekeken. Ik denk dat dit wel duidelijk maakt hoe goed we deze serie vinden!

Self Made

een arme Afro-Amerikaanse wasvrouw bouwt een schoonheidsimperium op en wordt de eerste vrouwelijke self-made miljonair.

Dit is een nieuwkomer op Netflix en werd meteen een serie dat hoog op mijn kijk-lijstje staat. Dit ziet er mij opnieuw een fijne serie uit met een sterke vrouwelijke hoofdrol.

Welke serie ben jij op dit moment aan het bekijken?

Liefs,
Laura

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 25 maart 2020 / 14:53

  Outlander is echt mijn lievelingsserie. De boeken ben ik momenteel ook aan het lezen en elke keer zwijmel ik weer weg haha! Reign is trouwens ook een mooie serie en een aanrader! Zelf kijk ik samen met mijn vriend Vikings en dat is ook al zo’n toffe serie!

 2. 26 maart 2020 / 09:23

  Undercover vond ik ook geweldig! Self Made wil ik ook gaan bekijken, bedankt voor de tip!

 3. 26 maart 2020 / 10:53

  Van Outlander heb ik de eerste twee seizoenen al drie keer gezien. Ik vergeet dan op een gegeven moment dat ik bezig was met de serie en moet dan weer alles opnieuw kijken, want ik ben slecht in het onthouden van verhaallijnen, haha. ‘Plan Coeur’ en ‘Hjem til Jul’ kan ik aanraden. Heel leuke series. Momenteel kijk ik niks. Misschien toch weer eens beginnen aan Outlander…

 4. 26 maart 2020 / 15:09

  Ha, goeie tips in deze tijden! Undercover heb ik ook al gezien, heel tof, en Self Made wil ik ook nog wel starten. Mijn vriend en ik gaan nu beginnen aan The Crown seizoen 3.

 5. 5 april 2020 / 16:16

  Leuk lijstje! Self Made lijkt me een heel goede serie. Daarnaast staat Toy Boy ook op mijn lijstje, aangezien ik gek ben op Spaanse Netflix series. Toch zal ik deze nog even moeten parkeren aangezien het nieuwe seizoen van La Casa de Papel net gereleasd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *