5 tips dat ik gebruik voor gezond haar

 De laatste keer dat ik een bezoekje bracht aan mijn kapper heb ik veel tips gekregen hoe ik mijn haar het best kan behandelen. Ook de beste tips die ik ben tegengekomen op internet of door raad van mijn vriendinnen ben ik beginnen toepassen. We zijn sinds dan al enkele weken verder en ik heb mijn haar nog nooit zo zacht en verzorgd geweten. Omdat ik vele andere meiden ken die ook struggels hebben met hun haar deel ik in dit artikel graag de tips die ik zelf toepas.

1. zoek een shampoo waarop liss of sleek staat.

Liss of sleek betekent een gladmakende shampoo. Ik heb al vaak vrouwen ontmoet dat niet tevreden zijn met hun natuurlijke haar. Ik ben ook net zo. Ik heb van mezelf golvend/krullend haar maar natuurlijk hou ik net van glad/steil haar. Een gladmakende shampoo helpt je met de doorkambaarheid van je haar en je haar zal van zichzelf iets minder volume vertonen.

2. Geef je shampoo genoeg tijd om je haar te verzorgen.

Vroeger maakte ik altijd dezelfde fout. Mijn shampoo spoelde ik al snel uit en ik zorgde dat mijn conditioner lang bleef zitten. Ook maakte ik de fout om conditioner aan te brengen over heel mijn haar, terwijl je best echt enkel conditioner aanbrengt op de puntjes want anders is je haar heel snel vet. Je conditioner is dan ook een bijkomstige verzorging voor je haar. De basisverzorging bij het wassen van je haar is toch echt je shampoo. Besteed dus genoeg aandacht aan het intrekken van de shampoo in je haar. Persoonlijk maak ik eerst mijn haar nat, breng ik shampoo aan en laat ik het intrekken door me dan beginnen in te smeren met douchegel. Nadat ik de shampoo dan heb uitgespoeld begin ik pas met conditioner aan te brengen op mijn puntjes.

3. Gebruik voor het drogen van je haar een katoenen T-shirt in plaats van een handdoek.

Een katoenen T-shirt is veel vriendelijker voor je haar dan een handdoek. Een handdoek kan hardere vezels bevatten waardoor je haar sneller kan beginnen breken. Terwijl een T-shirt veel zachter is en dus veel liever is voor je haar.

4. Gebruik voor het krullen of stijlen van je haar altijd een hittebeschermende spray.

Zelf gebruik ik de hitte beschermende spray van Panthene, hier ben ik altijd erg tevreden over geweest. Persoonlijk gebruik ik van apparaten het meest een stijltang. Ik begin dan met het onderste gedeelte van mijn haar en steek de rest omhoog met een speld. Voordat ik begin te stijlen zorg ik dat het onderste gedeelte ingesprayt is door het hittebeschermende product. Als dat gedeelte dan gestijlt is laat ik weer wat haar uit de speld los, spray het in, begin te stijlen en dat steeds opnieuw tot mijn haar helemaal glad is.

5. Gebruik de juiste borstel.

Nog niet zo lang geleden borstelde ik mijn haar met eender welke kam dat ik tegenkwam. Nu heb ik al die borstels laten vallen en gebruik ik er nog maar twee. Namelijk mijn detangler borstel die ik gebruik voor mijn haar te borstelen als ik uit de douche kom, als er knopen inzitten of om mijn haar te stijlen. Als tweede heb ik een Mason Pearson die ik gebruik om mee te nemen in mijn tas. Zo heb ik altijd een geweldige borstel bij als ik op verplaatsing ben.

Welke haartips gebruik jij?

Volg:

11 Reacties

 1. 18 november 2015 / 16:03

  Goede tips! Ik maakte de conditioner fout lang geleden ook, nu weet ik wel beter.

 2. 19 november 2015 / 15:01

  Wat een handige tips! Ik zal voortaan een katoenen shirt gebruiken.

 3. 19 november 2015 / 19:20

  Fijne tips! Ik maak die conditionerfout nooit meer haha, ik heb dat vroeger één keer gedaan en oh, wat baalde ik de volgende dag van mijn haar zeg 😛

 4. 19 november 2015 / 19:46

  thanks for sharing girl! ik ga sowieso nu eerst mindere met het wassen van mijn haren!

 5. 20 november 2015 / 15:13

  wat een fijne tips, zelf was ik mijn haar niet zo vaak meer en dat scheelt echt heel erg veel, Ook droog ik mijn haar niet meer door minder te wrijven, maar ik knijp het uit en wikkel het in een handdoek, en laat het er een behoorlijke tijd in zitten en dat scheelt veel wrijven. Het T shirt is ook wel een heel handige tip…

 6. 20 november 2015 / 16:00

  Wat handige tips! Ik probeer mijn haar minder vaak te wassen, maar met blond haar zie je natuurlijk wel rap als het vettig is! Dat van die shirt ga ik zeker onthouden!

 7. 20 november 2015 / 18:12

  handige tips.! ga van de week meteen op zoek naar de liss shampoo ♥ xx

 8. 20 november 2015 / 20:35

  Dat zijn wel originele tips! Die van de t shirt had ik echt nog nooit gehoord maar klinkt logisch! Waarom maken ze niet een handdoek in van die stof? ^^

 9. 21 november 2015 / 13:31

  Goede tips! Heb dezelfde borstels 🙂 en die hittebeschermde spray had ik nog nooit van gehoord, ga me dat eens aanschaffen haha! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *