5 romans die je deze zomer wilt lezen

Romans die je deze zomer wilt lezen

Sinds de lockdown heb ik het lezen weer wat opgenomen en heb ik enkele leuke boeken-series ontdekt. Al deze boeken zijn het romantische young-adult genre, perfect dus om even je verstand op nul te zetten en je in te verliezen. Vooral tijdens de zomervakantie kan ik enorm genieten van een goed boek. Met een zonnebril op nestel ik me dan in de lounge buiten en kan ik uren genieten van het lezen. Benieuwd welke boeken ik allemaal ontdekt heb?

romans die je deze zomer wilt lezen

After 
van Anna Todd

Het verhaal: De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings.
Hardin weet een grote passie in Tessa naar boven te halen, al probeert ze zich daar nog zo hard tegen te verzetten. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is.
536 pagina’s

Bestaat uit een serie van 5 boeken.

Mijn mening: Dit boek had ik zo snel uit! Alle boeken van deze reeks zijn hele dikke boeken maar hier merk je niets van als je aan het lezen bent, je vliegt er gewoon door omdat het zo vlot leest. Als het eerste boek uit is moet je ook gewoon door naar het tweede boek. Ik had de eerste 4 boeken (allemaal over de 500 pagina’s) op een week uit. Ondertussen heb ik hem al uitgeleend aan verschillende familie en vrienden en die waren ook allemaal zo positief en konden niet wachten tot ik hen het tweede boek gaf. Zelfs mijn jongere broer wou dit boek lezen en vond hem heel goed. En geloof me,  dit wilt wat zeggen. Dit boek is ook verfilmd, maar de film komt voor mij nog niet in de buurt bij het verhaal in het boek. Echt een aanrader!

romans die je deze zomer wilt lezen

Grenzeloos 
Van Liz Lucassen

Het verhaal: De Nederlandse Rebecca gaat naar Californië om een semester te studeren, maar vooral om weg te vluchten van haar leven in Nederland. Op haar eerste dag ontmoet ze de eigenzinnige Dee, die bij de fietsenverhuur op de campus werkt. Niet veel later wordt Rebecca op de fiets bijna aangereden door een jongen die aangeschoten achter het stuur zit. Een van zijn vrienden is Thor, de stiefbroer van Dee en ster van het footballteam.  Hij maakt een vuur in haar los dat ze nooit eerder heeft gevoeld – zelfs niet voor David, de man met wie ze in Nederland nog altijd getrouwd is.
256 pagina’s

De California Campus reeks bestaat uit 3 boeken, maar deze vertellen elk een ander verhaal.

Mijn mening: Zelf heb ik dit boek nog niet gelezen maar hij staat wel op mijn verlanglijstje. Ik lees hierover wel zeer goede reviews op verschillende websites!

romans die je deze zomer wilt lezen

De Royals: Verleiding
Van Erin Watt

Het verhaal: De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes, zoals stripteasedanseres, knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Maar dan verschijnt er Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Callum is de beste vriend van haar overleden vader die ze nooit heeft gekend en hij ziet het als zijn taak om Ella in zijn gezin op te nemen. Ella moet erg wennen aan een leven vol luxe en een nieuwe school voor rijkelui. En dan zijn er ook nog de 5 razendknappe zoons van Callum die Ella niet accepteren als hun nieuwe gezinslid, vooral zoon Reed maakt Ella het leven zuur. Maar haat en liefde liggen dicht bij elkaar..
352 pagina’s

De Royals serie bestaat uit 6 boeken. De eerste 3 boeken gaan over Reed en Ella en de andere boeken vertellen het verhaal van steeds een andere Royal-broer.

Mijn mening: Ook hier ben ik doorheen gevlogen en vind ik een aanrader! Ik ben al aan het bekijken om deel 2 en 3 te kopen zodat ik verder het verhaal van Reed en Ella kan lezen. Je wilt steeds weten hoe Ella zich staande houd en hoe haar band met de zonen, en vooral met Reed natuurlijk, verder evolueert.

romans die je deze zomer moet lezen

Bijna verliefd
Van Abbi Glines

Het verhaal: Blaire is nog maar negentien.  Ze is jong, onervaren en heeft drie jaar lang voor haar zieke moeder gezorgd.
Blaire Wynns heeft de kleine boerderij in Alabama, die ze met haar moeder deelde, verlaten en trekt in bij haar vader en zijn nieuwe vrouw in hun enorme villa aan het strand van Florida. Gewend als ze was aan haar leven op het platteland, kan ze niet wennen aan de luxe en extravagantie waar ze in haar nieuwe thuis door omringd wordt. En dat niet alleen, haar vader vertrekt voor de zomer naar Parijs met zijn vrouw, waardoor ze alleen achterblijft met Rush, haar nieuwe stiefbroer, die irritant is, arrogant en… ongelooflijk sexy. Rush is nog knapper dan hij verwend is. En hij irriteert haar. Blaire weet dat hij eigenlijk niet goed voor haar is, maar ze kan de aantrekkingskracht om een of andere reden niet weerstaan, helemaal niet als ze denkt dat dat gevoel wederzijds is…
256 pagina’s

De verliefd-serie bestaat uit 4 boeken.

Mijn mening: Wederom een erg goed boek dat je meesleept vol met onverwachte wendingen. Ook hier ga ik zeker het tweede deel van kopen.

romans die je deze zomer moet lezen

Begin again
Van Mona Kasten

Het verhaal: Nieuwe naam, nieuw kapsel, nieuwe stad. Haar toelating tot Woodshill University is voor Allie Harper de perfecte manier om opnieuw te beginnen. Het enige wat nog ontbreekt is een plek om te wonen. Na een moeizame kamerjacht trekt ze in bij bad boy Kaden White. Hij mag dan erg sexy zijn, met zijn tatoeages en nonchalante houding, hij is ook een arrogante eikel.
Kaden stelt gelijk huisregels op: niet praten over vrouwenproblemen, absolute stilte als hij iemand mee naar huis neemt en fysiek contact is uitgesloten. Eerst vindt Allie dit makkelijk zat, maar de twee groeien geleidelijk dichter naar elkaar toe – en uiteindelijk weet Allie niet langer of ze zich aan Kadens regels kan houden.
416 pagina’s

Deze Again-serie bestaat uit 2 boeken maar met elk een ander verhaal.

Mijn mening: Ook dit boek heb ik nog niet in mijn bezit maar staat wel op mijn koop-lijstje. Ook hier lees ik enkel positieve reviews!

Liefs,
Laura

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 16 september 2020 / 06:35

    • Klinkt als heel fijne boeken.
    • De eerste boek heb ik de film al van gezien, maar nog niet de boek. Nu ben ik echt benieuwd naar de boek.
    Gewoon omdat ik soms vind dat de boek beter is dan de film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *