15x wat te doen als je thuis moet blijven

anti-verveeltips

Na al zolang binnen te moeten blijven kan de verveling al eens toeslaan. Ik probeer me steeds zo nuttig mogelijk bezig te houden. Natuurlijk heb ik ook wel al eens een dagje gehad dat mijn pyjama aanbleef en Netflix mijn beste vriend was, maar dit probeer ik toch binnen te perken te houden. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met dingen die ik nog kan doen als ik even een verveel-momentje beleef.

1. Ruim je kledingkast op. Doe weg wat je nooit meer aandoet, leg je t-shirts weer mooi op elkaar in plaats van door elkaar en strijk de kleding waar kreuken in zijn gekomen

2. Ruim een kamer op: Garage, tuinhuis, keuken, badkamer, zolder,..

3. Maak al je handtassen leeg. Ik heb dit altijd voor. Ik wissel van handtas, maar alles wat ik in mijn nieuwe handtas niet nodig heb, laat ik wel in de oude gewoon steken. muntbolletjes, parfum, reservezonnebril, een pakje tissues en altijd enkele kassatickets dat ik nooit meer ga nodig hebben

3. Ruim je laptop eens op. Rangschik je documenten, zet alle foto’s in de juiste map, verwijder wat je niet meer nodig hebt

4. Zoek naar nieuwe muziek op youtube

5. Bak koekjes

6. Schrijf je uit op nieuwsbrief e-mails, die je toch altijd verwijderd zonder te lezen

7. Maak een visionbord

8. Geef jezelf een spa-verzorging

9. Was je auto vanbuiten én vanbinnen en leg er enkele handige spullen in dat in de toekomst wel eens van pas kunnen komen!
Wat ik steeds in mijn auto leg is een klein doosje met daarin een reserve T-shirt en een joggingsbroek, je weet namelijk nooit wanneer je een vlek maakt op je T-shirt of wie weet scheurt je broek wel eens! Dan zal je heel blij zijn met deze reserve kledingstukken in je auto. Ook zorg ik dat ik altijd een reserve zonnebril, wat babydoekjes (makkelijk om iets vuil af te vegen of eens snel over je handen te halen), inlegkruisjes, pleisters en haarelastiekjes in een toiletzakje in mijn autodeur heb steken. Is al heel erg vaak van pas gekomen!

10. Geef je balkon of terras een make-over. Maak het op je balkon eens lekker extra gezellig met deze fijne lentezon die er nu steeds mooi doorkomt. Of als je een tuin hebt maak deze dan eens onkruidvrij en plant een paar nieuwe mooie bloemen. Nu het mei is, is het dé moment om zomerbloemen te planten!

11. Richt een kamer opnieuw in of verschuif de meubels eens naar een andere plek in de kamer!

12. pak je administratie aan

13. Maak een receptenboekje met eigen recepten die je lekker vond of maak een receptenboekje met recepten die je nog wilt maken

14. Laat je foto’s ontwikkelen en plak ze op in een fotoboek. Ik neem veel sneller een fotoboek vast om zelf in te bladeren of aan familie te tonen. Van foto’s dat in een mapje staan op je computer krijg ik nooit hetzelfde fijne gevoel om naar te kijken. Een fotoboek kun je ook zelf aankleden hoe je wilt!

15. Volg eens een yogales op youtube om lekker te ontspannen

Liefs,
Laura

Volg:
Delen:

2 Reacties

 1. 8 mei 2020 / 19:41

  Ik heb vanmiddag chocolade koekjes gebakken en ze zijn echt heerlijk! Wat een leuke tips heb je gegeven

 2. 24 mei 2020 / 15:29

  Leuke tips.
  Ik zelf heb al gans mijn keuken gekuist echt grote kuis.
  En dan eens mijn badkamer onder handen genomen.
  Zelf mijn tuinhuisje mocht het geloven.
  Mijn hartvriendin die was zo blij met het grief dat ik niet meer moest hebben.
  Natuurlijk op afstand af gezet aan haar hek en dan een berichtje gezend dat der iets stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *